През 2021 г. ще са необходими 35 милиарда долара за

...
През 2021 г. ще са необходими 35 милиарда долара за
Коментари Харесай

ООН: Десетки милиони заплашени от глад и криза заради COVID-19 през 2021 г.

През 2021 година ще са нужни 35 милиарда $ за помощи, защото пандемията заплашва десетки милиони хора с рецесия и апетит , заяви Организация на обединените нации , съобщи БГНЕС.

Годишният световен филантропичен обзор на международната организация пресмята, че 235 милиона души по света ще се нуждаят от някаква форма на незабавна помощ през идната година – зашеметяващо 40-процентно нарастване през последната година.
“Увеличението поражда съвсем напълно заради COVID-19, ” сподели координаторът на Организация на обединените нации за незабавна помощ Марк Лоукок.
Следващата година един от 33 души по света ще се нуждае от помощ, се показва в отчета, като се акцентира, че в случай че всички те живеят в една страна, това ще бъде петата по величина страна в света.
Годишният апел на организациите на Организация на обединените нации и други филантропични организации нормално показва потискаща картина на възходящите потребности, подбудени от спорове, разселване, естествени бедствия и климатични промени. Но в този момент пандемията от ковид, която умъртви повече от 1,45 милиона души по света, несъразмерно удари тези, “които към този момент живеят на ръба ”, предизвестяват от международната организация.
“Картината, която представяме, е най-мрачната и най-черната вероятност за филантропичните потребности през идния интервал, която в миналото сме очертавали ”, сподели Лоукок.
Парите, поискани в апела, биха били задоволителни, с цел да оказват помощ на 160 милиона от най-уязвимите хора в 56 страни, заяви Организация на обединените нации.

Камбаните бият паника

За първи път от 90-те години насам крайната беднотия ще се увеличи, продължителността на живота ще намалее и годишният брой на смъртните случаи от ХИВ, туберкулоза и малария може евентуално да се удвои.
“Вероятно най-тревожното нещо… е опасността от връщане на апетит а, евентуално на доста места ”, сподели Лоукок.
Само с един автентичен апетит до момента през 21-ви век – в Сомалия преди близо десетилетие – всеобщият апетит наподобява е бил „ оставен на бунището на историята “, сподели той. Но в този момент, предизвести Лоукок, „ алените светлини мигат и камбаните бият паника “.
До края на 2020 година броят на хората с остра неустановеност за издръжка може да набъбне до 270 милиона – 82% нарастване по отношение на броя преди COVID-19.

Условията в Йемен, Буркина Фасо, Южен Судан и североизточна Нигерия демонстрират, че към този момент са на прага на апетит а, до момента в който редица други страни и райони, в това число Афганистан и Сахел, също са “потенциално доста уязвими ”, сподели той.
“Ако преминем през 2021 година без огромен апетит , това ще бъде доста достижение. ”
Документът демонстрира, че опустошените от войната Сирия и Йемен оглавяват листата на страните, които се нуждаят най-вече от филантропична помощ. Организация на обединените нации търси близо 6 милиарда $, с цел да помогне на милиони сирийци в и отвън страната, обхваната от десетилетен спор. И желае близо 3,5 милиарда $, с цел да помогне на близо 20 милиона йеменци, попаднали в най-тежката филантропична рецесия в света.

Най-мрачен миг

Други огромни рецесии, изискващи обилни средства, включват Демократична република Конго, Афганистан и Етиопия. Набирането на цялостните 35 милиарда $, нужни по време на световна икономическа рецесия , може да бъде обезсърчаваща задача – сумата е повече от двойна от набраните досега 17 милиарда $ тази година. Тази сума към този момент е рекордна, само че към момента надалеч не доближава съвсем 29 милиарда $, поискани по време на апела през предходната година, даже преди пандемията да надигне глава.

“Кризата надалеч не е завършила. Бюджетите за филантропична помощ са изправени пред ужасни дефицити, защото въздействието на световната пандемия продължава да се утежнява ”, се споделя в изказване на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш.
“Заедно би трябвало да активизираме запаси и да бъдем солидарни с хората в техния най-мрачен миг на потребност. ” Междувременно Лоукок настоя, че въпреки общата поискана сума в долари да наподобява висока, тя в действителност е дребна в съпоставяне със сумите, които богатите страни изпомпват, с цел да спасят своите стопански системи.
“Това, което е заложено, е животът на голям брой уязвими хора, а цената за запазване на живота им в действителност е доста дребна във връзка с всички други провокации, пред които сме изправени. ”
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР