През 2021 г. по поръчение на американското правителство разузнавателните служби

...
През 2021 г. по поръчение на американското правителство разузнавателните служби
Коментари Харесай

Вашингтон започва нов кръг манипулации с COVID-19

През 2021 година по предписание на американското държавно управление разследващите служби на Съединени американски щати в границите на 90 дни изготвиха така наречен отчет за следене на първоизточника на новия ковид, който обаче съгласно медиите бе цялостен с догатки и „ нищо не потвърди “. Наскоро Вашингтон стартира нов кръг от политически операции по отношение на епидемията.

Защо американските политици стартират с този стар фарс? „ Токсична политика “ е отговорът на „ Ню Йорк таймс “. В началото на годината новият ръководител на Камарата на представителите на американския Конгрес Кевин Маккарти съобщи в първото си изявление след встъпването в служба, че ще проверява произхода на COVID-19. С това Републиканската партия стартира да  демонстрира антикитайската си позиция посредством операции с произхода на вируса, с цел да заеме преференциална позиция в партийната битка в страната. Такава „ политическа точност “ в Съединени американски щати е „ срещу Китай “, а действителните и рационални гласове са потиснати.

Манипулациите с COVID-19 също по този начин са един от старите трикове на американското държавно управление за изместване на фокуса на обществото върху неуспехите му, като проблемите с огнестрелните оръжия, етническите спорове, общественото разделяне и високата инфлация, както и банкрута на няколко банки напоследък.

Новият кръг политически фарс на Вашингтон в действителност демонстрира стратегическото му безпокойствие по отношение на Китай. Въз основа на манталитета от Студена война и неправилното схващане за Китай, Съединени американски щати гледат на Пекин като на най-големия си стратегически съперник и с всички старания се стремят да го лимитират.

Фактически Съединени американски щати са страната с най-вече неуспехи в оправянето с епидемията, като там са регистрирани максимален брой смъртни случаи през миналите три години спрямо останалите страни. Затова Съединени американски щати, в това число биолабораториите им във Форт Детрик и в Университета на Северна Каролина, както и близо 200 военни биологични бази по света, за които интернационалната общественост има подозрения, би трябвало да бъдат разследвани доста строго.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР