През 2009 година Международният олимпийски комитет избира Рио де Жанейро

...
През 2009 година Международният олимпийски комитет избира Рио де Жанейро
Коментари Харесай

Истории от Олимпийските игри брой 26

През 2009 година Международният олимпийски комитет избира Рио де Жанейро за хазаин на Игрите на 31-та Олимпиада. Бразилският град печели в жестоката конкуренция на Мадрид, Токио и Чикаго, с цел да докара най-очакваното спортно събитие за първи път в Южна Америка.

Големият воин в Рио е плувецът Майкъл Фелпс, който прибавя 5 златни медала, с цел да направи сбирката си от трофеи недостижимия брой 23.

В следващия епизод от предаването “Истории от Олимпийските игри ” припомняме най-интересното от Олимпийските игри през 2016 година.

България взе участие с 50 олимпийци. Сребърен орден в скока на височина печели Мирела Демирева, която продължава традиците на страната ни в тази атлетическа дисциплинираност. С бронз в битката се окичва Елица Янкова при най-леките дами до 48 кг. Бронзов орден и за ансамбъла ни по художествена гимнастика.

В този брой описваме за сполучливата следа, която оставят българските ансамбли. Най-скорошна е олимпийската купа от Токио`2020. Още три пъти наши тимове стъпват на влиятелния подиум: вицешампионки при дебюта на груповата дисциплинираност в Атланта`96, бронзови медалистки в Атина2004 и Рио де Жанейро 2016.

Знаете ли, че Милко и Любомира Казанови са единствените татко и щерка в българската история с медали от олимпийски игри? Специален сюжет е отдаден на тяхната спортна история, в която основните думи са неизменност и религия.

Олимпийската шампионка Стойка Кръстева е изумителен образец за това, че хората могат да реализират фантазиите си, стига да работят задоволително и най-много - да си разрешат да мечтаят.

Не пропускайте следващия трогателен роман в поредицата “Истории от Олимпийските игри ”, илюстриран с неповторими фрагменти от архива на Международния олимпийски комитет!

Вижте епизод 26 във видеото!

Гледайте поредицата всяка неделя от 13:15 ч. по Българска национална телевизия 1!



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР