През 2007 г. карикатурата на Вилкс, изобразяваща куче с главата

...
През 2007 г. карикатурата на Вилкс, изобразяваща куче с главата
Коментари Харесай

Загина шведският карикатурист на Мохамед

През 2007 година карикатурата на Вилкс, изобразяваща куче с главата на пророка Мохамед, оповестена в шведски вестник, провокира смъртни закани. Бе оповестена и премия от 100 000 $ за оня, който го убие. В последните 11 години Вилкс живя с непрекъсната охрана=

Вилкс е бил съвсем чужд отвън Швеция преди карикатурата. У дома той беше най -известен с това, че без позволение е построил статуя, направена от дървесни дървета в естествен резерват в Южна Швеция, което провокира дълга правосъдна борба. Той беше санкциониран, само че морската статуя - купчина дърво, прикована по безреден метод - притегля десетки хиляди гости годишно.

През юли умря датският художник Курт Вестергор, чиято подигравка на Мохамед провокира кървави безредици в някои мюсюлмански страни.

Макрон коментира на мюсюлманите, че не може да забрани карикатурите на Мохамед

Във Франция има свободни хора, които вършат карикатури

Вестергор издъхна в съня си след дълготрайно заболяване. Той бе на 86 години. Неговата творба е най-известената подигравка на пророка Мохамед с тюрбан във формата на бомба.

Една от карикатурите изобразяваше Мохамед с тюрбан във формата на бомба с фитил. Творбите на датчанина провокираха яростни митинги в ислямските страни и измежду мюсюлманите по света.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР