През 1953 г. Елвис Арън Пресли е 18-годишен ученик в

...
През 1953 г. Елвис Арън Пресли е 18-годишен ученик в
Коментари Харесай

Тъжният абитуриентски бал на Елвис

През 1953 година Елвис Арън Пресли е 18-годишен възпитаник в гимназията „ Хюмс “ в Мемфис, Тенеси. Дамата му за абитуриентския бал е момичето, което той ухажва – 14-годишната Реджис Уилсън, красива, дребна русокоска с необятна усмивка.

Уилсън е влюбена в Елвис, който счита за „ нежна душа “. Той се облича по-различно от съучениците си, постоянно носи извънредно цветни, крещящи панталони и ризи, което напълно не е на мода за типичния мъж през консервативните 50-те години. „ Той се появяваше с толкоз крещящи тоалети, че отварях вратата и мигах с очи “, спомня си Уилсън в книгата на Алана Наш за дамите в живота на бъдещата звезда.

Прическата му също е ексцентрична – мощно намазана с гел и зализана обратно, плюс дълги бакенбарди, който стигат съвсем до брадичката му. Все още с последни следи от тийнейджърско акне по лицето си, Елвис е толкоз свенлив, че от време на време заеква, когато е в избрани обществени обстановки.

Но в случай че през множеството време се усеща неудобно измежду другите младежи, той в никакъв случай не е толкоз не на място, колкото в нощта на абитуриентския си бал в първокласния (и сегрегиран) хотел „ Пийбоди “ в центъра на Мемфис.

„ Това беше най-вълнуващото нещо, което в миналото съм правила “, спомня си Уилсън. „ Чувствах се като Пепеляшка, която се готви да отиде в кралския замък. “ Развълнуваното 14-годишно момиче си избира розова рокля от тафта за 14,98 $ и я добавя с розови обувки. Тъй като няма пари, тя отива в колежа по хубост, където й вършат безвъзмездна прическа. Колежът се намира против „ Пийбоди “ и до момента в който седи на козметичния стол, тя разгорещено гледа към хотела от другата страна на улицата: „ Само си показа, че след няколко часа ще се върна тук, облечена. “

Въпреки че множеството други момчета носят бели смокинги, Елвис избира относително закостенял тъмносин костюм и чифт сини велурени обувки. Той се появи на вратата на Уилсън с бляскав шевролет чартърен, също тъмносин, заплатен с парите, които икономисва от работата си като пазач в локалното кино. Докато Уилсън се черви от притеснение, Елвис прикрепя розово букетче карамфили към роклята ѝ.

Когато двойката влиза в балната зала „ Континентал “ в „ Пийбоди “, оркестърът свири и двойките към този момент са на дансинга. Но Елвис насочва Реджис към едно от местата за сядане и ѝ предлага Кола.

„ Не мога да танцувам “, извинява се срамежливо той. Уилсън взема решение, че той не може да танцува, тъй като е доста набожен, и сладко отвръща: „ Няма ужасно “. И по този начин те седят цяла вечер, беседват и отпиват от газираната напитка, до момента в който следиха другите двойки.

Накрая се подреждат дружно с всички останали двойки с цел да се снимат с огромно изкуствено сърце. На фотографията Уилсън съумява да се усмихне на половина, само че Елвис наподобява сериозен като боец, втренчен във фотоапарата.

Той очевидно не прави никакви опити да поддържа връзка с другите зрелостници. Но дава обещание на Уилсън, че по-късно ще се забавляват повече в Барбекюто на Леонард, където ще се срещнат с някои от приятелите му и ще продължат на празненството.

Уилсън вижда ясно, че това го тормози, и най-после, наскърбен, Елвис я завежда вкъщи.

Няколко седмици след бала той се отбива в дома й, с цел да я види, и открива, че тя и фамилията ѝ просто са изчезнали…

Майката на Уилсън, която изпитва финансови усложнения, взема решение да се реалокират във Флорида при родственици. Момичето споделя, че й е било „ неловко “ да каже на Елвис, че се мести, тъй като я е било позор от повода. Освен това, спомня си тя, „ по това време девойките не се обаждаха на момчетата “, тъй че в никакъв случай не се и сбогува с него.

След преместването Уилсън губи фотографията от абитуриентския бал. Но Елвис постоянно е пазил своята и няколко години по-късно майка му дава копие от нея на едно фенско списание. По това време Елвис Пресли към този момент е звезда и сензация, с доста характерни лични танцови придвижвания.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР