Превозвачите излизат на национален протест днес, след като срещата им

...
Превозвачите излизат на национален протест днес, след като срещата им
Коментари Харесай

Тираджиите на протест - не искат да плащат за пътищата, които рушат |

Превозвачите излизат на народен митинг през днешния ден, откакто срещата им с премиера Кирил Петков приключи без резултат.

Основните им претенции са да бъде понижен акцизът на горивата, да отпадне биодобавката и да не заплащат тол такси за пътищата, които разрушават с тежките си транспортни средства. Правителството на Бойко Борисов освободи тираджиите и автобусните компании от заплащането на пътни такси за второкласните пътища. Така сега у нас обстановката е неуместна - хората с леки коли заплащат за електронни винетки, а камионите - не заплащат и пукната стотинка, което не им пречи да плашат с митинги при всеки опит за по-справедлив метод. 

„ Към митинга се причисляват от ден на ден градове в страната. Напрежението пораства бързо поради всички събития от тези дни ", сподели пред БНР Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи. Именно тя бе дамата, която - по сюжет или не, спретна абсурда с премиера Кирил Петков на срещата в Министерски съвет.

Според нея ръководещите сами ги подтиквали към митинги.

„ Така, както не престават провокациите от страна на транспортния министър Николай Събев, подозираме, че на следващия ден ще има още доста хора, които ще се включат в митинга. Между другото ние към този момент стигаме до извода, че държавното управление напълно умишлено ни предизвика да излезем на митинг. Те не търсят разговор и не търсят решение на проблемите, те просто ни подтикват към митинги “, съобщи Милтенова.

В София митингът ще стартира в 10 часа на жълтите павета пред Министерския съвет.

Превозвачите от Благоевград ще се съберат в 8.30 часа на 88-ия км на Автомагистрала „ Струма “, на разширението, което служи за паркинг. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР