Превозвачи в цялата страна излязоха на протест в сряда сутринта.

...
Превозвачи в цялата страна излязоха на протест в сряда сутринта.
Коментари Харесай

София е блокирана. Превозвачите протестират в цялата страна след конструктивен диалог с премиера

Превозвачи в цялата страна излязоха на митинг в сряда сутринта. Те упорстват за разговор с държавното управление и за актуализация на държавния бюджет за превъзмогване на последствията от пандемията и увеличените цени на горивата и енергоносителите.

По-късно в сряда Министерският съвет публично от антикризисни ограничения, които включват отстъпки на горивата и рухване на акциза на електрическата енергия и природния газ. Това са част от настояванията на превозвачите.

Ден по-рано във вторник Магдалена Милтенова от Съюза на превозвачите се срещна с министър-председателя Кирил Петков , с цел да обсъдят антикризисните ограничения. Тогава Милтенова заяви, че съгласно нея е имало градивен разговор, само че решения към този момент няма.

Работещите в транспортните сдружения към Столичната община стачкуват поради заплаха да останат без заплати, заяви БНР. На обособен митинг излизат и водачите на таксита, които ще се причислят към чиновниците на градския превоз пред Министерски съвет. Трети митинг е проведен от Камарата на автомобилните превозвачи.

От сутринта Федерацията на транспортните служащи на КТ "Подкрепа " и Съюза на транспортните синдикати в България бяха блокирали основни кръстовища в София, измежду които "Лъвов мост ", "Сточна гара " и кръстовището при Петте кьошета, като отчасти прекосяваха единствено някои транспортни средства на градския превоз. Стачката е под надпис "НЕ на унизително ниските заплати! “.

Протестът през днешния ден в София има още два сборни пункта – единият е на "Ботевградско шосе ", а другият – на бул. "Царица Йоанна " преди тунела в "Люлин ".

Протестът се организира в деня на матурата за зрелостници по български език и литература. Шествия има също в Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Благоевград, както и по гранични пунктове. Временно са прекратени извънградските транспорти в редица области.

Това е следващ митинг на превозвачите. В началото на месеца протестиращи компании и браншови организации на министъра на превоза Николай Събев , министъра на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов и министъра на финансите Асен Василев поради "липса на градивен разговор " и "липса на експертиза ". И Събев и Караджов споделиха, че няма да подадат оставка, като министърът на превоза дефинира настояванията на превозвачите като "политически ".
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР