Престолонаследникът на Саудитска Арабия принц Мохамед бин Салман заяви, че

...
Престолонаследникът на Саудитска Арабия принц Мохамед бин Салман заяви, че
Коментари Харесай

Престолонаследникът на Саудитска Арабия: САЩ трябва да останат в Сирия

Престолонаследникът на Саудитска Арабия принц Мохамед бин Салман съобщи, че армията на Съединени американски щати би трябвало да остане в Сирия макар последните заявки на Доналд Тръмп, който прикани за тяхното евакуиране след края на войната против „ Ислямска страна ", предава Arab News.

Принц Мохамед даде изявление пред списание Time, в което съобщи: „ Вярваме, че армията на Съединени американски щати би трябвало да остане в Сирия най-малко в средносрочна перпсектива ".

Кронпринът изясни, че „ наличието на Съединени американски щати в Сирия е единственият метод да се ограничи въздействието на Иран в района ".

Той добави още, че наличието на Водоснабдителна система на Съединени американски щати в Сирия ще разреши на Вашингтон да има по-голяма тежест, когато се взема решение бъдещето на разкъсваната от войни страна.

Мохамед бин Салман предизвести, че Иран и неговите милиции в района работят, с цел да открият пътя по земя, който ще свърже Техеран със Средиземно море през Ирак, Сирия и Ливан.

Кронпринц Мохамед изрази мнение, че президента на Сирия Башар Асад „ евентуално ще остане президент към този момент ", само че добави, че „ е в полза на президента Асад да не разрешава на Иран да прави каквото си желае в Сирия ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР