Прессекретарят на Белия дом Джен Саки заяви, че президентът на

...
Прессекретарят на Белия дом Джен Саки заяви, че президентът на
Коментари Харесай

Байдън ще работи с Путин, но не съжалява, че го е нарекъл убиец

Прессекретарят на Белия дом Джен Саки съобщи, че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще продължи да се стреми да работи с съветския държавен глава Владимир Путин в области, будещи взаимно безпокойствие, като да вземем за пример иранската нуклеарна стратегия и неразпространението на нуклеарните оръжия като цяло, съобщи Асошиейтед прес.

Тя съобщи обаче, че Байдън " няма да се въздържа ", когато изпитва безпокойствие от дейности на Путин.

Саки добави, че Байдън не съжалява, че е нарекъл Путин палач, и не се съгласи с мнението, че от сходна реторика няма изгода.

" Президентът Байдън познава президента Путин отдавна ", сподели тя. " И двамата са на интернационалната сцена отдавна, работили са по доста стадии в връзките сред Съединени американски щати и Русия. И той счита, че можем да продължим да го вършим. "

Саки отхвърли да одобри и изразеното през днешния ден от Путин мнение, че думите на Байдън са отражение на вътрешните проблеми на Съединени американски щати. " Президентът има вяра, че едно от най-големите достолепия на Съединени американски щати е нашата почтена самокритика и нашият непрекъснат блян към прогрес и постоянно има какво още да се свърши ", съобщи тя.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР