Преследването на сензационни и негативни истории отблъсква младите хора от

...
Преследването на сензационни и негативни истории отблъсква младите хора от
Коментари Харесай

АЕЖ: Младите не искат сензации и лоши новини

Преследването на сензационни и отрицателни истории отблъсква младежите от медиите. Те отхвърлят да наблюдават вести поради склонността да се отразяват нещастия и произшествия, показват от Асоциацията на европейските публицисти.

Начинът на поднасяне на вести отблъсва младежите, постоянно основава непрекъснат стрес от тях и поради това те целеустремено не наблюдават вести, изяснява Иван Радев от АЕЖ:

" Доста постоянно някои медии провеждат новините си към черна хроника, към произшествия. Новини, които звучат стряскащо, само че като информация, която да носи някакво развиване на човек, с изключение на да го уплаши и да основава чувството за един непрекъснат стрес, е не носят нищо потребно. Така че младежите просто ги пренебрегват и отиват на такива места в цифровата сфера, които ще им бъдат по-полезни на тях ".

По време на обичайна конференция на асоциацията, която тази година беше отдадена на медиите и младежите, публицистите обсъждаха по какъв начин да стигнат до младата публика и по какъв начин да насочат посланията си към тях.

" Всичко това, което вълнува обществото, има способи да бъде предадено на младежите и да им бъде забавно - те се интересуват от всички настоящи събития – от политически събития, от външнополитически събития. Интересуват се от световната конюнктура. Разбира се, тематики, свързани с околната среда с климатични промени ", разяснява още Иван Радев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР