Апелативният съд потвърди решението на СГС и остави без уважение

...
Апелативният съд потвърди решението на СГС и остави без уважение
Коментари Харесай

Съдът реши: Тъщата на Пейо Пеев остава в ареста

Апелативният съд удостовери решението на Софийски градски съд и остави без почитание молбата от Красимира Трифонова за по-лека мярка за неотклонение. Тя остава в ареста, съобщи кореспондент на  " Фокус " . Решението на съда е дефинитивно.

С белезници и вериги доведоха и през днешния ден в правосъдната зала тъщата на убития Пейо Пеев . Адв. Димитър Вълков още веднъж изиска домакински арест за Красимира, като посочи, че нямало безапелационни доказателства, че тя е направила действието, в което е упрекната, а към този момент 120 дни е зад решетките с мярка " задържане под стража ". Защитата се базира и на чистото правосъдно минало на Трифонова и авторитетната ѝ работа над 30 години като посланик.

Съдебният състав с ръководител арбитър зам.-председателят и ръководител на Наказателна гилдия на Апелативен съд – София Александър Желязков и членове Илиев и Шкодрова дефинира, че на този стадий на следствието не е разколебано догатката за съпричастност на Трифонова към действието и не почете настояването за по-лека мярка.

Според въззивният състав не е действителна рисково за укриването ѝ, само че може да има заплаха за осъществяване на друго закононарушение. Съдия Желязков бе безапелационен, че от началото на делото, проверяващите са направили оперативни дейности и има събрани свидетелски показания. Апелативният съд изрази противоречие да бъдат употребявани като доказателства показания на полицейски чиновници, взели участие в първичния разпит и ги е изключил при преценката си.

Все още обаче, на този стадий, Апелативният съдът поддържа тезата, че подсъдимата е взела участие в закононарушението, поради ДНК експертизи и открити движимости в опожарения автомобил. В колата проверяващите са намерили и кабел, по който е имало биологичен материал и от жертвата, и от Красимира, което не може да бъде подценено.

Не е разколебано първичното съмнение за съавторство на действието, съобщи арбитър Желязков. Остава противоречив въпросът с риск за осъществяване на друго закононарушение при по-лека мярка за неотклонение. Тежестта на обвиняването не е задоволителна сама по себе си, само че поради всички условия и поради способа за осъществяване на закононарушението и умъртвяването на убития от нея и от щерка ѝ, сочи риск от осъществяване на друго закононарушение.

Самото действие се съчетава с непредвидимост на действието и твърдоглавие при реализиране на действието. Така макар характеристичните данни на Трифонова, Апелативен съд - София откри висок риск за осъществяване на друго закононарушение при мярка друга от арестувана под стража.

Припомняме, че на  13 май Софийски градски съд остави в ареста Трифонова , която дружно с щерка си Габриела, е упрекната в убийството на своя шурей Пейо Пеев.

Тялото на младия мъж беше намерено през януари тази година в опожарена кола в гориста околност край хижа " Алеко " в естествен парк " Витоша ".

И тогава Красимира и отбраната ѝ желаеха по-лека мярка за неотклонение, като същата отхвърли да е направила закононарушението. Към момента на задържането си, същата е била дипломатически чиновник във Министерство на външните работи, само че дни след ареста, беше освободена от Министерство на външните работи.

Веднага след съвещанието на Софийски градски съд наблюдаващият прокурор по делото Виолета Желева съобщи, към оня миг не могат да завършват назначените съдебно-психиатрични експертизи. Причината – и двете обвинени отхвърлят да беседват с движимости лица. " Депозират се тъжби от страна на Красимира Трифонова като потърпевша от органите на реда при провеждани разпити ", потвърдиха от държавното обвиняване.

Няма данни, че може да има други причинители на убийството. Няма друга версия, следствието тече от януари 2024 година, няма други съпричастни лица, безапелационна са от държавното обвиняване.

Припомняме, че  съдът към този момент пусна под домакински арест щерка ѝ Габриела.  Двете деца на същата сега се отглеждат от родителите на Пейо. На следващо дело. В залата участва и потвърденият към този момент посредством ДНК тест татко на дребното дете - някогашният народен представител Велико Минков.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР