Пренасяйки се в летните месеци и смяната на гардероба, много

...
Пренасяйки се в летните месеци и смяната на гардероба, много
Коментари Харесай

За домакините: Пет съвета за пране на дрехи през лятото

Пренасяйки се в летните месеци и промяната на дрешника, доста от нас се замислят и за вярното пране на облекла по време на по-топлите месеци. Слънчевото време и по-високите температури основават разнообразни провокации, които би трябвало да се вземат поради при поддръжката на нашата облекла. В идващите редове ще ви представим пет съвета за пране и простиране през лятото, които ще ви оказват помощ да поддържате облеклата си в чудесно положение през целия сезон.

1. Използвайте подобаващи препарати за пране

През лятото, когато облеклата се цапат по-често, е значимо да употребявате подобаващ препарат за пране. Изберете перилен препарат, който е особено основан за унищожаване на петна от пот и допустимо неприятни миризми. Тези препарати съдържат специфични ензими и по-силни почистващи средства, които ще оказват помощ да се справите със замърсяванията, които постоянно се появяват по време на лятото.

2. Не излагайте облеклата на прекалено слънце

При сушене на облекла през лятото, е добре да избягвате излагането им на директна слънчева светлина. Силното слънце може да избелва цветовете на облеклата и да ги повреди. Поставете облеклата на сянка или използвайте сушилня на ниска температура, с цел да ги запазите в положително положение.

3. Разделете облеклата съгласно вида материя

Една от най-важните стъпки при прането на облекла през лятото е да ги разделите съгласно вида материя. Някои облекла изискват особено отнасяне, до момента в който други може да се перат дружно. Разделете ги на категории, като да вземем за пример памук, синтетика, деликатни материи и други Това ще ви помогне да избегнете възможна повреда или деформации на облеклата по време на прането.

4. Проверете етикетите за указания  

Важно е да проверявате етикетите на облеклата за указания по отношение на прането. Някои облекла може да изискват особено отнасяне, като да вземем за пример ръчно пране или перене на ниска температура. Следването на напътствията на етикетите ще ви помогне да запазите качеството на облеклата и да удължите живота им.

5. Простирането на облеклата  

През лятото може да се наложи постоянно простиране на облеклата, с цел да се обезпечи прохлада и бързо съхнене. Избягвайте простирането на облеклата на прекалено влажни или непосредствено слънчеви места. Намерете проветливо място, където облеклата могат да се прострат равномерно и да изсъхнат естествено.

В умозаключение, вярното пране и простиране на облеклата през лятото е от значително значение, с цел да запазите техния тип и качество. Използвайте подобаващи препарати, не излагайте ги на прекалено слънце, разделете ги съгласно вида материя и следвайте инструкциите на етикетите. Не забравяйте да ги простирате на подобаващи места, с цел да ги запазите свежи и сухи. С тези пет съвета ще можете да се насладите на дългия летен сезон с облекла, които наподобяват красиви и безупречни.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР