Премиерата на книгата Да покориш себе си“ се състоя в

...
Премиерата на книгата Да покориш себе си“ се състоя в
Коментари Харесай

Силвия и Евелина-гордостта на Петрич

Премиерата на книгата „ Да покориш себе си “ се състоя в Исторически музей.

Пред присъстващите борбената петричанка описа за всичко обезпокоително и любопитно, за силата на мисълта над физическото тяло и голямата роля на душeвността при изкачването и слизането от върховете Ама Даблам, Еверест, Лхотце и К2.

„ Петричките ми корени сигурно оказаха също въздействие, с цел да не се откажа в най-тежките моменти. Продължих… и съумях “, показа Силвия Аздреева.

Петричанката е първата българка, покорила най-опасния връх на планетата – К2 (втори по височина), първата българка, изкачила поредно Еверест и Лхотце – единствено за 27 часа.

На тези върхове Силвия подвигна две флагове – знамето на България и знамето на родния си Петрич. Първата българка, изкачила три осемхилядника, подари развятото там знаме с герба на Петрич на Общината, а през днешния ден на премиерата на книгата го подписа публично. Това знаме остава в експозицията на Исторически музей – Петрич.

Участие в представянето на книгата взе и олимпийската медалистка Евелина Николова, също родом от град Петрич.

Кметът на общината Димитър Бръчков и ръководителят на Об С инж. Светла Данаилова също почетоха премиерата на книгата „ Да покориш себе си “.

Силвия Аздреева и Евелина Никола са носители на званието „ Почетен жител на Петрич “.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР