Премиерът направи лапсус, който може пък да се окаже истина

...
Премиерът направи лапсус, който може пък да се окаже истина
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: България е атрактивно място за привличане на инвестиции, но инвеститори не идват

" Премиерът направи лапсус, който може пък да се окаже истина - че те водят битка с антикорупцията, а не борба с корупцията, което в действителност е очевидно, защото Политическа партия пристигнаха с антикорупционни планове, само че се вижда, че безусловно нищо оттук насетне не произлезе. Наистина съм убеден, че битката с корупцията минава през промяна в правосъдната система, промяната на основния прокурор ". Това съобщи някогашният зам.-министър Милен Керемедчиев в предаването " Пресечна точка " по " Нова телевизия ".

" България е атрактивно място за привличане на вложения заради ниските ставки на налозите, по тази причина ние сме едни от най-конкурентните в Европа. Защо обаче не идват тези вложения, ние се чудим, само че е тъкмо поради икономическата корупция. Административната среда, която е тежка корупционна среда, стопира вложителите ", разяснява още той.

" И Марк Рюте сподели, че България не влиза в Шенген поради корупционни практики. Аз съм бил част от договаряния за Шенген и ни възпряха Нидерландия, Франция, както и скандинавските страни. Те споделиха: " Да, вие сте готови механически, имате камерите, имате компютрите, цялата техническа нужда. Но в случай че зад тази камера или компютър стои лице, което може да бъде насила или подтикнато посредством механизми да промени ъгъла на тази камера, или да промени тази информация, това заплашва сигурността на целия Европейски Съюз и Шенген ". Затова до момента в който има опция за манипулиране, до тогава към България ще се гледа с съмнение ", счита анализаторът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР