Премиерът на Япония Йошихиде Суга съобщи днес, че е разговарял

...
Премиерът на Япония Йошихиде Суга съобщи днес, че е разговарял
Коментари Харесай

Премиерът на Япония и президентът на САЩ се договориха да укрепят съюза между страните си

Премиерът на Япония Йошихиде Суга заяви през днешния ден, че е разговарял с президента на Съединени американски щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в и двамата са се споразумели да укрепят двустранния съюз на фона на усилването на икономическата и военната мощност на Китай, съобщи Ройтерс.

В диалога двамата са се договорили Суга да посети Съединени американски щати допустимо най-скоро, сподели пред кореспонденти японският министър председател. По думите му събеседниците са имали "съществена обмяна " на отзиви.

От Белия дом оповестиха, че Байдън и Суга са удостоверили значимостта на двустранния съюз "като крайъгълен камък на мира и благоденствието в свободен и отворен Индийско-Тихоокеански район ". Те са препотвърдили, че американско-японският контракт за сигурност се отнася и за следената от Токио островна група Сенкаку, за която Китай претендира, се споделя в известието на Белия дом.

Байдън е удостоверил също уговорката на Съединени американски щати да обезпечава на Япония "разширено въздържане ", така наречен "ядрен чадър ". Двамата водачи са изразили единогласие за нуждата от цялостна денуклеаризация на Корейския полуостров, добави Белият дом.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР