Премиерът на Великобритания Тереза Мей обяви, че е поискала от

...
Премиерът на Великобритания Тереза Мей обяви, че е поискала от
Коментари Харесай

Тереза Мей поиска от Тръмп да скастри Путин за "злонамереното поведение" на Русия

Премиерът на Англия Тереза Мей разгласи, че е поискала от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да повдигне въпроса за " злонамереното държание " на Русия, когато се срещне с съветския президент Владимир Путин през идната седмица във финландската столица Хелзинки. " През последните години видяхме Русия да усилва продажбите си на оръжие за Иран; да брани ужасното потребление на химически оръжия от страна на сирийския режим; да прави хакерски атаки, които предизвикаха големи стопански щети; и да популяризира злонамерени и подправени новинарски материали в индустриален мащаб ", посочи Тереза Мей по време на работна вечеря с държавните и държавните ръководители на страните членки на НАТО, предават международни медии.

Мей също по този начин показала нападението против някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия и вероятната връзка на Русия с неотдавнашното отравяне с нервнопаралитично вещество на двама британци, от които една жена умря, като подчертала, че Москва от ден на ден не зачита нормите и законите, които " ни оказват помощ да живеем в сигурност ".
Британският министър председател обаче коментирала, че дълготрайната цел на Англия е градивни връзки с Русия.

" Ето за какво аз поздравявам идната среща на президента Тръмп с президента Путин: отворените канали за връзка сред Съединени американски щати и Русия са основни за оправянето с рисковете от борба ", показала още Тереза Мей.
Тя също по този начин подчертала, че " няма по-силен съюз от този на нашите специфични връзки " със Съединени американски щати и че " няма да има по-голям съюз през идващите години ", откакто Тръмп през днешния ден е на посещаване в Лондон.
" Англия и Съединени американски щати към този момент имат неповторимо близко партньорство в битката за народна власт и световна сигурност, като ние споделяме световна вероятност по огромна част от въпросите на външната политика. Нашите търговски и капиталови връзки са несравними - ние сме най-големите вложители в нашите стопански системи, а всеки ден 1 млн. британци отиват да работят за американските компании във Англия и 1 млн. американци отиват да работят за английските компании в Съединени американски щати ", коментирала още Тереза Мей.
" Тази седмица имаме опция да задълбочим тези неповторими търговски взаимоотношения и да стартираме полемики за това по какъв начин да изградим засилено, амбициозно и дълготрайно комерсиално партньорство ", добави тя, заключавайки, че чака с неспокойствие идните " значими полемики " с Тръмп.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР