Премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски реагира остро на невъзможността

...
Премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски реагира остро на невъзможността
Коментари Харесай

Димитър Ковачевски: Френското предложение не е приемливо за нас

Премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски реагира остро на невъзможността България да вдигне ветото против началото на преговорния развой за присъединение към Европейски Съюз.

В Брюксел той подсети, че Скопие е в развой на кандидатстване от 18 години, само че продължава да се губи " скъпо време, което не можем да си позволим ", като разказа протичащото се като " сериозен проблем и удар по надеждността на Европейски Съюз ".

" Ние не можем да бъдем блокирани в тази обстановка, тъй като една страна просто не съумява да координира и да подсигурява премахването на пречките пред европейския път за нас. Не бива да разрешаваме двустранни проблеми да се трансформират в многостранни ", сподели той на обща конференция с премиера на Албания Еди Рама и президента на Сърбия Александър Вучич.

Ковачевски благодари на френския президент Еманюел Макрон за посредничеството, само че уточни, че Скопие остава зает със своите " червени линии ": самопризнание на македонския език, изключване на историческите условия от преговорната рамка и започване на договарянията преди смяна в конституцията, гаранции, че България няма да внесе нови претенции против РСМ.

" Предложението не е задоволително за мен, за президента, за държавното управление и за политическите партии ", сподели министър председателят на Северна Македония.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР