Премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски коментира посещението на българската

...
Премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски коментира посещението на българската
Коментари Харесай

Ковачевски: Посещението на българската делегация в Битоля разпали езика на омразата

Премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски разяснява визитата на българската делегация в Битоля и откриването на Културен център „ Иван Михайлов”. Според него то „ е разбунило духовете от предишното, разпалвайки още веднъж езика на омразата и доверието, против което сполучливо се борихме”.

„ Затова изцяло разбирам и чувствам гнева на жителите през миналите дни. Страната ни получава своята самостоятелност след Втората международна война, в която жителите вземат участие в Антифашистката национално-освободителна война. Антифашистката ангажираност на жителите е част от нашата национална еднаквост, с която се гордеем в демократична Европа. Македонските жители са решени за участие в Европейски Съюз, само че провокации, които нараняват възприятията ни като жители, заплашват този ангажимент “, сподели Ковачевски в особено послание.

„ Република Северна Македония е суверенна страна и ние сме длъжни да пазим достолепието си”, уточни той.



Ковачевски счита, че разговорът и подобряването на връзките сред двете народи би трябвало да продължат до окончателното споразумяване на разногласието.

„ Но с цел да бъде сполучлив, никоя от страните не би трябвало да отстъпва обратно. Не би трябвало да позволяваме непрекъснато връщане към предишното и ходове, които значат еднодневна политическа облага и дълготрайно увреждане на нежните връзки, които построяваме “, сподели министър председателят на Северна Македония.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР