Премиерът на Албания Еди Рама обяви, че в Тирана ще

...
Премиерът на Албания Еди Рама обяви, че в Тирана ще
Коментари Харесай

В Тирана ще се състои среща на върха за Украйна

Премиерът на Албания Еди Рама разгласи, че в Тирана ще се организира среща на върха за Украйна, в която ще взе участие и украинският президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога, осведоми албанската секция на Евронюз.

Рама заяви новината по време на конференция през вчерашния ден в Скопие, където взе участие в срещата на водачите от Западните Балкани, отдадена на проекта на Европейската комисия за напредък на района.

Подготвяме среща на върха в Тирана за Украйна и президентът Зеленски ще участва, сподели Рама, написа Българска телеграфна агенция.

Той обаче не посочи по кое време ще се състои среща за Украйна в албанската столица.

Албанският министър председател добави, че задачата на срещата е да бъде подкрепена Украйна и да се обсъдят провокациите пред сигурността.

На 15 юни 2022 година Рама дружно с тогавашния министър председател на Черна гора Дритан Абазович бяха в Киев и се срещнаха със Зеленски. Албания, както и останалите страни от района като се изключи Сърбия, наложи наказания против Москва поради съветската инвазия в Украйна и предложи поддръжка на Киев.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР