Премиерът Кирил Петков се срещна и разговаря с турския президент

...
Премиерът Кирил Петков се срещна и разговаря с турския президент
Коментари Харесай

Ключова срещу на Петков с Ердоган

Премиерът Кирил Петков се срещна и беседва с турския президент Реджеп Тайип Ердоган . Двустранната среща беше в Анталия, където се организира второто издание на Международния дипломатически конгрес

„ Имахме доста градивна среща с президента Ердоган. Обсъдихме усилването на икономическото съдействие, като отбелязахме опцията да се усилят вложенията и търговията сред България и Турция ", съобщи Петков след диалога. По думите на българския министър председател с тази намира се поставя ново начало на връзките сред Турция и България.
 Министерски съвет, пресцентър
В рамките на диалога беше разисквана диверсификацията в енергийната сфера , като акцент беше подложен върху газа, преминаващ през Турция. В това отношение министър-председателят Кирил Петков изрази очакване да има по-добри връзки сред „ Булгартрансгаз “ и турската страна.

Премиерът Петков посочи като различен приоритет транспортната съгласуваност сред България и Турция и по-конкретно влаковата връзка сред Истанбул и Пловдив. По думите му от съществено значение е също свързаността на Бургас и Истанбул, изключително що се отнася до туристическия сезон.

Министър-председателят Кирил Петков съобщи, че в диалога с турския президент Ердоган е разисквана решимостта на двете страни за унищожаване на корупцията при прекосяването на общата ни граница. „ Основен приоритет е нито един български, нито турски водач да не бъде обект на корупция и обект на застрашаване на спазването на разпоредбите “, безапелационен бе българският министър председател.

 БГНЕС

Петков приветства Ердоган и за лидерската му роля в дипломатическите диалози сред Украйна и Русия .

По-рано министър председателят Кирил Петков взе участие във втория ден на Световния дипломатически Форум.

В рамките на панела водачите разискаха тематиката за смяната.

Премиерът акцентира, че изискването да направиш смяна в обществото и в политиката е това да си самостоятелен.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР