Премиерът Кирил Петков обяви, че се готви социален пакет с

...
Премиерът Кирил Петков обяви, че се готви социален пакет с
Коментари Харесай

Кирил Петков: Помощи за социално слабите българи по Великден


Премиерът Кирил Петков разгласи, че се готви обществен пакет с ограничения в поддръжка на най-нуждаещите се българи. С негова помощ ще се смекчат последствията от повишаването, настъпило в следствие от войната в Украйна.

По думите на държавната помощ ще е предопределена за обществено слабите хора, тъй че те да могат да посрещнат, подбудени от.

" За Великден най-нуждаещите се би трябвало да получат поддръжка ", сподели министър председателят и разпореди на вицепремиера и финансов министър Асен Василев, както и на обществения министър Георги Гьоков да изработят обществен пакет " Великденска поддръжка ". Конкретните елементи по него ще бъдат изяснени идната седмица.

Стана ясно също, че държавното управление ще удължи мярката за опазване на заетостта 60/40 с три месеца - по този начин тя ще работи до края на юни.

Правителството възобновява и активността на Националния съвет по антикорупция, разгласи министър председателят Петков по време на днешното съвещание на държавното управление.

В редица западноевропейски страни, в това число и, държавните управления сега одобряват ограничения в поддръжка на жителите - като отплата за мощно нарасналите цени на електрическата енергия, бензина и храните.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР