Премиерът Гълъб Донев на парламентарен контрол пред депутатите. Няма съставен

...
Премиерът Гълъб Донев на парламентарен контрол пред депутатите. Няма съставен
Коментари Харесай

Гълъб Донев като служебен премиер с вързани ръце за политики по доходите

Премиерът Гълъб Донев на парламентарен надзор пред депутатите. Няма формиран постоянен кабинет, стартира той с отговор към Българска социалистическа партия по тематиката за приходите. Обясни, че служебната власт не може да организира лична политика . Това, което направи служебното държавно управление във връзка с приходите, е да отпусне спомагателни 20 милиона лв. към лица и фамилии, които са отвън обсега на подпомагането за отопление през зимните месеци, сподели Донев. Политика по приходите би трябвало да се създава и извършва от постоянно държавно управление.

Лидерът на Българска социалистическа партия обаче не е съгласна с него. Цените, инфлацията и приходите са най-важният въпрос, който стои пред българските жители, съгласно Корнелия Нинова. Тя регистрира триумфите на предходната власт в обществената сфера. Изправени сме пред увеличение на цените, сподели тя, само че оферти за заледяване на цените нямало от служебната власт. Червените от дълго време упорствали за установяване на понятието енергийна беднотия. Дългосрочна политика ли е да поръчате нови Ф 16, попита Нинова и го попита за какво се поръчват и грипени. Премиерът Донев й изясни, че в Министерски съвет си приказват и има чуваемост. Подготвят се предложение от МТСП за минималната работна заплата, които да бъдат препоръчани на постоянна власт. Социалистката настоя да не се оставят хората на мраз и апетит през зимата. Тя още веднъж настоя за корекции в удължителния бюджет.
 Протест на синдикатите блокира центъра на София
Протест на синдикатите блокира центъра на София

Исканията са за нарастване на заплатите и опазване на работните места

Мартин Димитров от Демократична България е обезпокоен за пазара на горива. Цените на горивата са сериозен въпрос, акцентира той. Демократична България не желае да се позволява износа на горива от съветски нефт. Донев отговори, че няма решение за анулация на възбраната за експорт на горива от съветски нефт. Ще се проучва дали тази възбрана ще докара до понижаване на цените на горивата или тъкмо назад, стана ясно от отговора му. Защо нямате разбор по какъв начин анулацията на възбраната ще се отрази на цената на горивата, попита Мартин Димитров. На което Гълъб Донев отговори, че всяко решение на служебното държавно управление се вземало след разбор.

От " Български напредък " желаеха отговор за ограниченията против енергийната рецесия. В момента се разработвал нормативен документ за въвеждане на таван на приходите на енергийните дружества съгласно европейския правилник. Те ще вършат вноски във фонд Енергийна сигурност. Битовите консуматори са предпазени сега против високите цени на тока след подхванатите ограничения. От БВ се притесняват, че обаче ще се точи перлата в българската енергетика - АЕЦ " Козлодуй ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР