Премиерът Бойко Борисов заяви, че в АЕЦ „Белене“ са вложени

...
Премиерът Бойко Борисов заяви, че в АЕЦ „Белене“ са вложени
Коментари Харесай

Борисов: АЕЦ „Белене“ не е домати, ако не вземем мерки, отива за скрап

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че в АЕЦ „ Белене “ са вложени над 3,5 милиарда лева и би трябвало да се вземат ограничения, с цел да не се трансфорат нуклеарните ректори в метал за скрап.

„ Относно АЕЦ „ Белене “ - какви ли не теории чух. Става въпрос за следното – сега имаме стока и площадка, в която българския поданик е вложил над 3,5 милиарда лева “.

Това сподели Бойко Борисов при започване на държавното съвещание.

Борисов приказва с Путин за АЕЦ „ Белене “

„ Ако не вземем някакви ограничения за тази стока, тя не е домати и краставици, а нуклеарни ректори, от милиарди ще стане милиони и ще отиде за скрап.

Не сме толкоз богати, че да можем да си го позволим. Продажбата става с позволение на производителя.

Ако ще ги пращаме в музей, значи би трябвало да създадем специфичен музей, където да ги закараме. Това ще е най-скъпия музей за над 3,5 милиарда лева Хипотезата, че реакторите са доста скъпи, се оказа погрешна. И съветският производител ни ги докара и ни ги стовари в двора. Осъди ни в Париж да ги платим с лихвите. Лихвите ги опростиха “, уточни министър-председателят и посочи, че не може да разбере митинг против него, че ще има среща в Русия в случай, че президентът е там.

Петкова: Има сериозен инвеститорски интерес за ”Белене”

„ Не можах да схвана. Президентът е в Москва, а митингът е против мен. Има логичност. Не се вкарвайте в тези разговори, обиди, намеци и крайности дали Съвета в София има триумф. Безспорно има триумф – целия свят го призна. Това, че президентът е в Москва, отново е добре “, сподели още Бойко Борисов.

Спецсъдът върна делото против Румен Овчаров

Преди съвещанието министър председателят се срещна с еврокомисаря по миграция, вътрешни работи и поданство Димитрис Аврамопулос.
 Димитрис Аврамопулос и Бойко Борисов Димитрис Аврамопулос и Бойко Борисов

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР