Премиерът Бойко Борисов видимо е дистанцирал проваления кмет на Пловдив

...
Премиерът Бойко Борисов видимо е дистанцирал проваления кмет на Пловдив
Коментари Харесай

Бойко показа червен картон на провалилия се кмет на Пловдив Иван Тотев

Премиерът Бойко Борисов очевидно е дистанцирал проваления кмет на Пловдив Иван Тотев, видя БЛИЦ.

От седмици Тотев не се е появявал на никое място, а дружно с Борисов се движи оповестеният за кандидат-кмет Здравко Димитров. Настоящият губернатор имал голяма поддръжка от локалните, за разлика от кмета и по тази причина се употребил и с уважението на премиера. Днес двамата се появиха дружно и на откриването на продължаващия към този момент няколко години градеж на мегапроекта за стадион "Христо Ботев ", който би трябвало да приема и срещи на полуфинали на Шампионската лига по проект.

Въпреки че през 2015 година Тотев бе безапелационно определен за втори мандат, той към този момент бил навън от всички схеми и по всяка възможност се канел и да се раздели с политическата си кариера. По наша информация по линия на това, че бе един от околните на някогашния втори в ГЕРБ Цветан Цветанов, той е получил не жълт, а напряко "червен " картон за бъдещо присъединяване в партийните каузи.

Здравко Димитров пък има поръчка да бъде подсилен на вота на 27 октомври и от част от десните в обичайно синия Пловдив. Той бе самостоятелен претендент за кмет преди 4 години, повдигнат от предприемчив комитет, само че подсилен от Реформаторския блок.

От друга страна, Тотев си навлече гнева и на пловдивчани, и на Борисов, като се забърка в няколко мощни абсурда по време на двата си мандата. Той е измежду обвинените по дело за нарушение на закона за публични поръчки за строителство на зоопарк от началото на 2017 година

През 2016 година година стартира и спря събарянето на един от емблематичните тютюневи хранилища в Пловдив. Около пет месеца по-късно пък горяха четири други склада в Тютюневия град. А поради ремонта на централната градска част Тотев изрично падна от кметския стол още преди приключването на втория му мандат.

Същата орис като тази на Тотев чака и сринатия кмет на Ямбол Георги Славов, който дълги години беше клиент на правораздавателната система.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР