Премиерът Бойко Борисов свика днес извънредно заседание на министрите си.

...
Премиерът Бойко Борисов свика днес извънредно заседание на министрите си.
Коментари Харесай

Кабинетът на Борисов отчита: Всичко е розово, успехите ни са грандиозни

Премиерът Бойко Борисов свика през днешния ден изключително съвещание на министрите си. Оказа се, че вместо да обсъдят проблемите в страната, сборът е с цел да си се похвалят едни на различен с грандиозните триумфи. Хвалебствените доклади Борисов разпореди да се разгласяват на всички министерски уеб сайтове.
Вижте с какво се похвалиха министрите и по какъв начин ни изясняват, че всичко е розово:

Финансовият министър Владислав Горанов традициионно се похвали с контрабандата на цигари. Той посочи, че безработицата понижава, минималната заплата ще нарасне, а трите международни кредитни рейтингови организации, са вдигнали кредитния ни рейтинг.

Горанов уточни, че до началото на април 2020 година България може да се причисли към валутния механизъм ЕРМ2.

Около 30% сива стопанска система през 2017 година, сега е към 20%. Контрабандата на цигари е една от най-ниските в Европейски Съюз.

" Най-ниската ", поправи го Борисов в резултатите с контрабандата на цигари.

За правният министър Данаил Кирилов сме имали „ забележителна година за правораздаването “.

Той сподели, че има три основни неща, които са в употребява на правосъдната промяна и са се случили с помощта на политическата решителност и връзка с европейските визиите. По съответно Кирилов се изрече ласкаво за персоналния контакт на премиера Борисов с някогашния ръководител на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

" Успяхме да отговорим вярно на погрешно поставения въпрос за отговорността на основния прокурор. Тук главен ангажимент беше от името на България да осъществим рекомендациите на Венецианската комисия ", уточни още правосъдният министър.

И благодари на премиера за свиканото изключително съвещание на 7 декември, на което е станало ясно, че държавното управление ще се съобрази с всички заръки. Тогава беше оповестено, че се планува основаването на нов обект в правораздаването - така наречен самостоятелен прокурор, който ще има отношение към случаите за злоупотреби на основния прокурор.

" Ние, всичко това го направихме, с цел да няма спекулации ", разяснява на собствен ред Борисов.

„ Посещението на Папа Франциск у нас е може би най-ключовото събитие за страната ни. “ Това счита външният министър Екатерина Захариев а, която заключи работата на ведомството си за 2019 година Светият отец дойде в България през май месец. Той посети с изключение на София и Раковски. Имаше персонална среща с премиера Бойко Борисов. А с изключение на неговото идване у нас, Екатерина Захариева посочи и като значимо визитата на министър-председателя в Съединени американски щати. Борисов беше признат в Белия дом от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

" От 9 година нямаше посещаване на български външен министър в Москва ", открои още Захарива и акцентира, че през март съветският министър председател Дмитрий Медведев е бил в България.

Външният министър акцентира на Брекзит. Тя уточни, че страната работи старателно, с цел да бъдат нашите сънародници на Острова осведомени с измененията. В тази връзка тя загатна, че нови документи могат да се вадят по електронен път, а по пощата могат да се получават. Отпаднало условието единствено Министерство на външните работи да слага така наречен апостил. Това към този момент може да се прави и от регионалните дирекции.

" 130 000 бг жители живеещи във Англия имат към този момент статут за дълготрайно престояване ", сподели още Захариева.

" Това с Борис Джонсън го договорихме и той си удържа на думата ", вмъкна на собствен ред министър председателят Борисов.

За вицепремиерът Томислав Дончев основен приоритет са процесите на икономическа промяна Според него няма подозрения за демократичността и честността на извършените тази година избори.

Той посочи опитите за либерализиране на енергийния пазар и развиването на газовата инфраструктура.

По думите му държавният уред е на напълно друго равнище след договарянията с компанията " Фолксваген ".

Той засегна тематиката, че няма нито едно изгубено европейско финансиране съобщи, че се надява нещата да се движат по този начин до край.

По думите му главен акцент би трябвало да е повишението на добавената стойност към всичко, което се създава в България. Трябва да има опити да се създават по-скъпи и по-сложни неща в България, сподели вицепремиерът.

Не би трябвало да секторизираме напълно работата да водим комплекси политики. Първият приоритет постоянно би трябвало да е образованието, сподели Дончев.

Министърът на околната среда и водите Нено Димов се похвали модерните уреди за боклуци.

По думите му са били приключени последните 2 районни системи за отнасяне на боклуци. Цялата страна е покрита с съвременни уреди. 53 компостиращи съоръжения ще има до края на 2021 година с помощта на вложения тази година. Имаме за цел да понижим компостирането и да увеличим преработването на отпадъците.

“Над 12 контракта са подписани с ВиК оператори в страната”, регистрира 2019 година Димов.

“Тази година беше призната и краткосрочна стратегия за качеството на въздуха. Приеха се и промени в Закона за чистотата на въздуха”, сподели още той.

" С над 117 млн. лева се финансира битовото отопление, а с спомагателни 50 млн. лева се електрифицира градския превоз в по-малки общини ", разкри Димов.

" Агенцията по околна среда пусна онлайн достъп за мониторинг на качеството на въздуха ", добави ексминистърът.

" Оперативна стратегия " Околна среда 2014-2020 година " - ОПОС беше в тежка обстановка преди 2 години, а все още програмата се развива с положителни темпове ", приключи Нено Димов.

Зам.-министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова съобщи, че задача на държавното управление е да държи сметка за салдото на ползите

Превенцията против киберпрестъпленията е от значителното значение за страната. Спазването на киберетиката е измежду напъните, които поставяме. През миналата година започнахме план за електронни административни услуги и заплащания.

“Проводехме срещи, създадохме и Съвет по киберсигурността. Ведомството подсигурява бизнес процесите и електронните услуги”, регистрира 2019 година Николова.

" По въпроса за демографскато положение е образувана група, която даде оферти за възстановяване на демографската политика, които ще се разгласят в финален вид ", добави Николова.

" Увеличава се броят на младите, които желаят да се завърнат в родината си и да се развиват в България. Миналата година са се завърнали 16 000 хиляди души, през 2017 година те са били 13 000, а преди осем години - 5000. Това е вследствие на целенасочената политика, която дава своите “плодове”, приключи Марияна Николова.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР