Премиерът Бойко Борисов проведе среща турския външен министър Мевлют Чавушоглу

...
Премиерът Бойко Борисов проведе среща турския външен министър Мевлют Чавушоглу
Коментари Харесай

Борисов се срещна с турския външен министър Чавушоглу

Премиерът Бойко Борисов организира среща турския външен министър Мевлют Чавушоглу в границите на Световния стопански конгрес в Давос.  
Среща с турския външен министър Мевлют Чавушоглу в границите на Световния стопански конгрес в Давос
Публикувахте от в Понеделник, 20 януари 2020 година Още при започване на диалога двамата размениха поздрави. „ Как да не съм добре, когато виждам моя брат, моят съсед “, отговори Чавушоглу на поздрава на българския министър председател. „ Ще дойдеш в София “, отвърна му Борисов. „ След 10 дни, на 31 януари “, удостовери турският министър и след това подкани сътрудника си: „ Нека седнем “.

„ На този миндер? “ , попита Борисов, сочейки дивана и демонстрирайки знания на турски език.

В диалога сред двамата Бойко Борисов изиска да знае по какъв начин вървят диалозите на Берлинския развой, на които Чавушоглу е взел участие неотдавна.

„ Доста добре минаха диалозите. Меркел реализира доста с това, че съумя да ни събере там. Абсолютно всички, които участваха в диалозите в Берлин, бяха за това, че би трябвало да се спре с военните дейности и да се остави оръжието настрани. Трябва да се водят политически диалози. Но това, което е общо безпокойство е, че като се спре огъня може и да не се спазят обещаният, които се поемат авансово “, изясни турският външен министър.

Той акцентира, че се възнамерява и нова среща през февруари, само че на равнище министри, с цел да бъде удължен разговорът.-->

„ Чудесна работа сте свършили. С тези совалки на канцлера Меркел до Москва, това че участваха и президентите Путин и Ердоган, държавният секретар Помпео, Меркел-Макрон, аз съм оптимист “ , отвърна от своя страна българският министър председател.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР