Премиерът Бойко Борисов предложи хора като 20-годишния младеж, който бе

...
Премиерът Бойко Борисов предложи хора като 20-годишния младеж, който бе
Коментари Харесай

Борисов за хакера на НАП: Имаме уникални мозъци


Премиерът Бойко Борисов предложи хора като 20-годишния юноша, който бе арестуван за хакерската офанзива против сървърите на Националната организация за приходите (НАП), да бъдат привлечени да работят за страната.
"Имаме неповторими мозъци и е доста значимо да имаме опция да плащаме повече, с цел да има опция да ги употребяват и службите, а и ние самите, с цел да не ни нанасят такива вреди и по-късно да им се повдигат обвинявания ", сподели Борисов пред публицисти при започване на държавното съвещание. По думите му такива хора могат да се привлекат да работят в интерес на страната, тъй като подготовката им в тази сфера е на международно равнище.
Бойко Борисов означи, че България не е единствената страна, в която се случват сходни хакерски атаки. "Винаги една отбрана е по-слаба ", добави той.
По думите на Борисов финансовият министър Владислав Горанов би трябвало да вдигне заплатите на такива IT експерти, с цел да може да не нанасят вреди на страната, само че тези фрагменти да работят за системите на сигурността и службите.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР