Премиерът Бойко Борисов и Негово Светейшество българският патриарх Неофит обсъдиха

...
Премиерът Бойко Борисов и Негово Светейшество българският патриарх Неофит обсъдиха
Коментари Харесай

Отпуснаха средства за българския манастир Св. Георги Зограф“ в Атон

Премиерът Бойко Борисов и Негово Светейшество българският патриарх Неофит разискаха въпроса за ремонта на патриаршеската катедрала „ Св. Александър Невски “. След срещата Борисов изиска от отрасловите министри да му показват разновидности за ремонта.

След като предходната седмица Народното събрание отхвърли предлагането на Българска социалистическа партия в бюджета за следващата година да се плануват пари за ремонт на храма „ Св. Александър Невски “ и на Зографския манастир, през днешния ден държавното управление отпусна 940 хиляди лева за ремонт на атонската обител.

Пред игумена на манастира архимандрит Амвросий, Бойко Борисов означи, че са поискани 230 хил лв., само че са отпуснати 940 хиляди Парите са спомагателен разход по бюджета на Министерския съвет за дирекция „ Вероизповедания “.
Бойко Борисов, министър ръководител: Вие поискахте 230 000 лв., ние даваме 900 000 за цялото крило, с цел да извършите Зографския манастир по този начин, както би трябвало.
Това сподели Бойко Борисов на игумена на манастира архимандрит Амвросий.

Цялата сума в действителност е 940 хиляди лева и е спомагателен разход по бюджета на Министерския съвет за дирекция „ Вероизповедания “, с цел да извърши довършително-ремонти работи и създаване на връзките в южното крило на манастира.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР