Премиерът Бойко Борисов и министър – председателят на Черна гора

...
Премиерът Бойко Борисов и министър – председателят на Черна гора
Коментари Харесай

Борисов: Стига с тези мигранти. Омръзна ми. Нека да пренасяме туристи, енергия, бизнес

Премиерът Бойко Борисов и министър – ръководителят на Черна гора Душко Маркович дадоха взаимен брифинг пред публицисти след срещата им на четири очи.

Стига сме говорили за мигранти, дано да пренасяме туристи, сила, бизнес. Омръзна ми, 3-4 години единствено за мигранти приказваме.

„ Предложих на сътрудника да създадем едно смесено сдружение за транспорт на ел. сила, още нямаме резултати, с цел да го разгласяваме пред вас като вест, само че мисля, че това ще е сполучлив план. Надявам се, през идващите 3-4 месеца да създадем стопански конгрес, да подготвим една сходна конструкция, която да бъде финансирана. Черна гора и Италия вършат нещо неповторимо. Ние имаме сила, можем да създадем нещо сходно. Доста тематики разгледахме, само че с цел да не звучи бомбастично - това ще е един балкански план с присъединяване на всички страни, които имат интерес, стига сме говорили единствено за мигранти, да пренасяме туристи, да пренасяме бизнес и сила, приключи Бойко Борисов.

"Ние сме сътрудници в НАТО. Заедно организирахме взаимно обучение, което е доста мощно за отбраната на нашите страни. И по време на Австрийското европредседателство би трябвало да поставим старания за приемането на Черна гора, която е подкрепена от всички български институции ", съобщи още министър председателят Бойко Борисов.

"Ние успяхме да създадем много неща през интервала на европредседателството “, не пропусна да подчертае той.

"Много се надяваме сътрудниците от Сърбия и Косово да продължат мирния развой, без да се бъркаме в тяхната работа, разчитаме извънредно доста на тях ", сподели още Борисов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР