Премиерът Бойко Борисов е в египетския курорт Шарм Ел-Шейх за

...
Премиерът Бойко Борисов е в египетския курорт Шарм Ел-Шейх за
Коментари Харесай

Започна срещата на върха между ЕС и Лигата на арабските държави

Премиерът Бойко Борисов е в египетския курорт Шарм Ел-Шейх за присъединяване в първата среща на високо ниво сред държавните и държавните ръководители на Европейски Съюз и Лигата на арабските страни. Във фокуса на Форума ще са тематики, свързани с търговията и вложенията, миграцията, сигурността и обстановката в района.

Всички 28 страни членки на Европейски Съюз, както и 21 страни от Лигата на арабските страни са в Египет, с цел да беседват за стратегическото партньорство сред Стария континент и арабските страни. Срещата беше открита довечера от ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск дружно с египетския президент Абдел Фатах Сиси.

В срещата взе участие и българският министър-председател Бойко Борисов. Той съобщи, че тя е голям триумф за Египет.
Доналд Туск, ръководител на Европейския съвет: Междукултурният разговор, живото гражданско общество и превръщането на образованието в приоритет ще оказват помощ за основаването на мирни и постоянни общества, неподатливи на посланията на насилствения екстремизъм и способни да противостоят на националистическото говорене.  Премиерът Борисов дойде в Египет за присъединяване в срещата Европейски Съюз - Арабска лига Премиерът Борисов дойде в Египет за присъединяване в срещата Европейски Съюз - Арабска лига
Министър-председателят Бойко Борисов дойде в Шарм Ел-Шейх за присъединяване в Първата среща на високо ниво сред държавните и държавните ръковод...

Българският министър председател уточни, че той персонално е работил доста по тази причина целият Европейски Съюз да е тук в този момент на най-високо равнище.
Бойко Борисов - министър ръководител на България: Защото без значение от диаметрално противоположните отзиви в този завършек на света, в края на краищата те са доста значим сътрудник - един път като генератор на напрежение, спомняте си арабската пролет и голямата миграционна вълна, която може да пристигна от Африка от Европа и всичко останало. Помните визитата ни при военачалник Сиси - президентът на Египет - до момента бяхме дружно при него с премиера на Ливан - също наш добър другар, който скоро ще пристигна в София. Нашите връзки са били такива и съм съумял да изградя такива връзки, че с съперници като Турция и Египет да сме еднообразно добре, като Косово и Сърбия, като Иран и Израел, като Съединени американски щати и Русия, защото нашата прагматична политика е такава, че са има един оптимално добър баланс за нашите ползи.  © Пресцентър Министерски съвет
В отговор на въпрос само че BBC за Брекзит Бойко Борисов разяснява, че няма нищо по-лошо от излизане на Англия без контракт. Тогава по думите му всички ще мерят кой е понесъл по-големи загуби. Изтъкна и значимостта на връзките Европейски Съюз - Англия по тематиката сигурност.
Бойко Борисов - министър ръководител на България: Най-важното е да има ексклузивност в контракта за английските служби, тъй като те са най-хубавите в света и държа да останат в Европа по метода, по който са в този момент.
Наред с тематиките, свързани със стратегическото партньорство сред Европейски Съюз и Арабските страни, главен фокус на диалозите довечера бяха и световните провокации сега.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР