Премиерът Бойко Борисов е искал плащането по сделката за Ф-16

...
Премиерът Бойко Борисов е искал плащането по сделката за Ф-16
Коментари Харесай

Борисов искал плащането на Ф-16 да е накуп

Премиерът Бойко Борисов е желал заплащането по договорката за Ф-16 да се извърши напряко, а не разсрочено. Това стана ясно от думите му пред дипломатите ни, които през днешния ден означават своя професионален празник.

" Само като отговор бих споделил - аз настоях да си платим незабавно, тъй като ми омръзна 3 пъти да заплащам борчовете на тези, които са пазарили самолетите. "

Ние събрахме парите от битката с контрабандата и си плащаме. Така както платихме на съветската компания реакторите за " Белене ", похвали се министър председателят.

По думите му Ф-16 усъвършенства нашите благоприятни условия. Доста спекулации сме чули по тематиката, че надали не на изтребителите се понижават качествата. Нищо сходно, тъй като това е началото на превъоръжаването на военно въздушните сили, посочи министър председателят.

Не инцидентно имаме бойна авиация, само че всичко ново, купено до сегашния миг е годно единствено да натовариш и да избягаш. Самолетите и хеликоптерите - пушка няма на тях, а са за над милиард повече в сравнение с за Ф-16, уточни Бойко Борисов и продължи: " Да ги запитвам - какво въоръжение имат пантерите, тъй като аз ги платих ", запита Борисов. Може от горната страна с прашка да стреляш единствено и ги употребяваме за избавителни интервенции, недоволства той.

Борисов продължи с реторичните въпроси: Кугарите какъв брой наброй са и какво въоръжение имат, знаете ли? Нямат и револвер на борда. Прибавям и спартаните, за които няма нищо. Нула на всички места. И тези същите излизат да ни дават оценка. " Договаряли, договаряли не плащали, а в 00.00 часа на Нова година изсмукали 300 млн. лв.. " Така било и с държавните самолети, уточни Борисов.

В речта си пред посланиците Борисов изрече и недоволството си от мненията по тематиката за концесията на летище " София ", която излезе през вчерашния ден.

По думите на Борисов е чул " чудовищни неща ", само че най-после истината е излязла нескрито.

По думите на премиера концесията на летището била направена напълно с огромната помощ на Световната банка. Борисов чул, че концесията щяла да се даде на Турция, само че с спечелилия истината излязла нескрито.

Припомняме, че на 10 юли 2019 година министрите от кабинета " Борисов-3 " утвърдиха покупката на 8 изтребителя Ф-16.

Вчера в комисията по защита договорката за Ф-16 беше утвърдена, като Българска социалистическа партия, " Воля " и " Атака " се оповестиха срещу.

Преди 2 дни държавното управление актуализира бюджета поради закупуването на изстребителите. В законопроекта се планува и нарастване на недостига по държавния бюджет с 1,829 милиарда лева до 2,228 милиарда лв.. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР