Премиерът Борисов да се ограничи в изказванията си, защото с

...
Премиерът Борисов да се ограничи в изказванията си, защото с
Коментари Харесай

Нинова призова Борисов да намали изказванията си, защото всява паника

„ Премиерът Борисов да се ограничи в изявленията си, тъй като с всяко свое изказване усилва суматохата в страната. "
Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в “карантинната ” за публицисти зала " Запад " на Народното събрание. Тя засяга изявлението на Борисов от през днешния ден за ковид: “Това е един тип война, едва ли ще разберем коя гадина го е произвела ”.
Ситуацията изисква студен разсъдък, отговорност и реакции без суматоха. Добре е да се даде думата на съществени хора и експерти “, прикани водачът на левицата.
От Българска социалистическа партия приканиха още да бъде отдадено нужното почитание не медицинските експерти, които са на първа линия в битката против разпространяването на болестта.
" С паника чухме, че лекари и сестри от белодробната болница през днешния ден са подготвени да подадат оставки, тъй като не разполагат със защитно облекло, а са в контакт с хора, които може би са рискови. Този, а и други случаи в последните дни демонстрират, че държавното управление на Борисов закъсня с реакцията и с подготовката на реакция ", стимулира се Нинова.
Тя добави, че занапред ще се създават маски и всичко, което е належащо . " Освен това на конференции през два часа министър председателят приказва за кройки, за плат и калцуни, което не е работа на един сериозен министър-председател. Още повече в Европа държавните управления на други европейски страни, които мислят държавнически одобриха пакет от съответни, обществени ограничения, бюджетни ограничения, социално-икономически за подкрепяне ", сподели водачът на Българска социалистическа партия. Нинова даде образец с подпомагането на родители, чиито деца остават у дома и те не могат да отиват на работа.
" Искаме да благодарим на лекарите, на медицинските сестри и личния състав в лечебните заведения. От ГЕРБ бяха наричани в годините убийци, а предходната седмица терористки. Днес тези хора с риск за личното си здраве и здравето на околните си са на предна линия и заслужават и получават нашето почитание с това, което вършат ”, сподели Нинова, представена от Фокус.
От опозицията желаеха държавното управление да намерения занапред и за социално-икономическите последствия от разпространяването на ковид.
“Една икономическа рецесия би довела до още по-голямо обедняване на българските жители, срив в българската стопанска система, загуба на работни места, а в това отношение държавното управление не подхваща никакви ограничения и не разисква никакви ограничения, нито финансови, нито законодателни.
Ние през днешния ден ще се обърнем с писмо до работодателските организации, които молим професионално и обективно да ни създадат разбор от разпространяването на болестта в стопански проект и да дадат оферти какво би трябвало да се направи, в това число и законодателно, с цел да облекчим удара от рецесията и да се подготвим с съответни обществени ограничения за българските жители вследствие на това, което се случва. Искаме да се мисли сложно, дълготрайно и държавнически, а не да се реагира на парче и ще дадем своя принос за това ", добави Нинова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР