Премахването на опасни дървета на Небет тепе започна Община Пловдив.

...
Премахването на опасни дървета на Небет тепе започна Община Пловдив.
Коментари Харесай

Премахват саморасли дървета на Небет тепе

Премахването на рискови дървета на Небет тепе стартира Община Пловдив. Това е заложено в плана на общината „ По крепостните стени на Филипопол “, прецизираха от локалната администрация.

В рамките на плана ландшафтният проектант Станимир Шаламанов е обследвал всички дървета. Представил е експертна оценка и съответни наставления. Въз основа на това кметът на регион „ Централен “ е издал заповеди за премахването им, които „ Градини и паркове “ извършват.

Предвидени за премахване са бели акации със суховършие и деформирани стъбла, рисково наклонени китайски мехурници, туи, японски софори, издънкови копривки, джанки и други плодни дървета. Много от тях са саморасли и не се ли отстранен в точния момент, има риск кореновата им система да подкопае многовековните зидове на крепостната стена.

Проектът „ По крепостните стени на Филипопол “, в който с изключение на Небет тепе и методите към него е включена и Източната врата, се финансира по оперативна стратегия „ Региони в напредък “, като общата му стойност е към 8 млн. лева, 6 милиона от които е безвъзмездното финансиране от европейските фондове.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР