Преливната вълна от наводненията заля и мрежата. Прелива от възмущения,

...
Преливната вълна от наводненията заля и мрежата. Прелива от възмущения,
Коментари Харесай

Положението в Карловско е безнадеждно! Искат помощ

Преливната вълна от наводненията заля и мрежата. Прелива от възмущения, апели и картини от бедствието в Карловските села, видя кореспондент на Plovdiv24.bg. Хейтърите през днешния ден са насочили вниманието си към украинските бежанци, получили помощ от страната ни. И питат за какво в този момент не се оказва помощ по този начин на българите, които бедстват. Други, вместо ненавист, насочат сърдечни оферти за помощ, събират групи, които да тръгнат към бедстващите региони. А апелите за помощ в действителност не са малко.

Кметът на село Войнягово насочи вик за помощ още през вчерашния ден:

" Търсят се доброволци за село Войнягово,  може да са от селото, или от други обитаеми места, написа Тодор Танковски. Търсят се хора, които желаят да се отзоват да оказват помощ за почистването на наводнените къщи в село Войнягово.

Моля, който е свободен и желае да се включи, да ми се обади на телефон 0894438698 и 0877125556, с цел да може да създадем систематизиране по наводнените къщи, кой в коя ще оказва помощ “.

Акцията се провежда за през днешния ден, 04.09.2022 година!

Хората в селото се надяват да се отзоват повече доброволци.

" Българи, помогнете! “, зоват  и от село Слатина. Там е нужна тежка техника, с цел да измъкне трупите, дърветата и клоните, затрупали обитаемото място.

Кметът на село Столетово Мирослав Колев също написа в мрежата: " Такова злополучие е невиждано от възрастните хора. Бог да пази и да се помогне от страната! Знаем единствено избори да вършим, а хората... по какъв начин сами да се оправят, желае се техника и средства!? Имат потребност от помощ селата Слатина, Богдан и Каравелово “.

Даниела Шивачева също написа и помества фотоси: " Това е село Богдан, или най-малко това, което остана от него!!! В момента няма нито една институция там, най-малко да се снимат за изборите. Положението не е бедствено, то е безнадеждно!!! “

Някои откровено се възмущават, че политиците употребяват бедствието, с цел да си вършат пиар преди изборите, а е време за действителна помощ, за дейности.

В същото това време доброволци, които към този момент са организирали някаква помощ се ядосват, че кметовете на обитаемоте места, които бедстват, не подвигат телефоните си и няма по какъв начин да предложат помощта си. Те са подготвили хранителни пакети и други неща от първа нужда. Някъде пропищяха за гумени ботуши, които не се продават в бедстващите региони. А тинята не може да се чисти с боси крайници. Има и апели за избавяне на животни.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР