Прекратяването на участието на Русия в споразумението за износ на

...
Прекратяването на участието на Русия в споразумението за износ на
Коментари Харесай

Киев настоя международната общност да окаже натиск над Русия заради игрите на глада

Прекратяването на присъединяване на Русия в съглашението за експорт на украинско зърно изисква безапелационен интернационален отговор от страна на Организация на обединените нации и Г-20.

Това сподели украинският президент Володимир Зеленски и добави, че съветското решение е взето още през септември.

" Русия тогава стартира да изостря умишлено продоволствената рецесия като блокира придвижването на кораби с наша продукция. От септември и до момента в коридора за експорт на зърно към този момент са се събрали 176 плавателни съда, които не могат да продължат по маршрута си. Това е транспарантното желание на Русия да върне опасността от огромен апетит в Африка и Азия ".

В същото време и упрекна Киев в терористично нахлуване против корабите на Черноморския флот и гражданските плавателни съдове в пристанището на град Севастопол. Инициативата осигуряваше кулоар за експорт на селскостопанска продукция от Украйна през Черно море.

Председателят на съветския Съюз на експортьорите на зърно Едуард Зернин сподели, че фирмите в бранша имат подготвеност да изпълнят филантропичната си задача и да доставят нуждаещите се страни, без значение от глобите.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба разяснява, че Москва дава обещание на други страни за идващите четири месеца 500 000 тона зърно, евентуално откраднато от Украйна. Той настоя за интернационален напън за преустановяване на " игрите на глада ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР