Прекратяването на руско-украинската война във възможно най-кратък срок и започването

...
Прекратяването на руско-украинската война във възможно най-кратък срок и започването
Коментари Харесай

Будапеща: Прекратяването на боевете в Украйна е приоритет. Кошмарът ни приближава към Трета световна война

„ Прекратяването на руско-украинската война във допустимо най-кратък период и започването на мирни договаряния е от главен интерес за Унгария, защото войната доближава кошмара на трета международна война с всеки минал ден “.

Това съобщи унгарският външен министър Петер Сиярто, заяви Budapest Times.

„ Унгария обаче ще продължи да отхвърля присъединяване си в каквито и да било политически или финансови начинания, целящи доставката на спомагателни оръжия за Украйна “, сподели Сиярто, като добави, че те биха основали риск от ескалация на войната.

Унгарският първи посланик твърди, че предлагането на ръководителя на Европейския съвет " да се премине към военна стопанска система " " единствено по себе си съставлява извънреден риск ". На 18 март ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел съобщи, че в случай че Европа желае да съществува в мир, тя би трябвало да премине към режим на " военна стопанска система " и доста да ускори отбранителните си качества пред лицето на опасността, която съставлява Русия.

По-рано този месец Сиярто съобщи, че министър председателят на страната Виктор Орбан възнамерява да разиска по какъв начин да " реализира мир " в Украйна по време на идно посещаване с някогашния американски президент Доналд Тръмп.

" Определено желаеме да обсъдим с Тръмп по какъв начин да възстановим мира в Украйна и източната част на Европа ", сподели външният министър, като добави, че войната в Украйна " неизбежно ще завърши с договаряния ", защото " Киев не може да победи Русия ", а " Русия не може да победи целия Запад ".


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР