Прекратиха плановия прием в болниците в сливенска област от днес,

...
Прекратиха плановия прием в болниците в сливенска област от днес,
Коментари Харесай

Прекратиха плановия прием в болниците в Сливен

Прекратиха плановия банкет в лечебните заведения в сливенска област от през днешния ден, заяви шефът на РЗИ доктор Петя Балулова пред БНР.

Мотивът е равнищата на заболеваемост от COVID-19 в района и натискът върху лечебните заведения. Над 300 са заболелите на 100 хиляди души население.

По думите на Балулова лечебните заведения приготвят спомагателните кревати, които са избрани за банкет на заболели с COVID-19. " Британският вариант " към този момент заразява и необхванати досега групи, а учители и медицински личен състав са още веднъж измежду пострадалите.

" На това се дължи по-бързото разпространяване и обгръщането на групи, които до в този момент не са имали такава заболеваемост - това са деца. Имаме доста фамилни огнища ", изясни шефът на РЗИ Сливен.

Предстои на съвещание на Областния спешен щаб да бъде взето решение дали да бъдат носени маски навън и по какъв начин ще протича образователния развой.

" Вървим към усилване на ограниченията, защото заболеваемостта, която се регистрира, се усилва ", сподели доктор Балулова.

Родилните отделения не са наранени от краткотрайните противоепидемични ограничения, както и болничното заведение по рехабилитация в Котел. Ваксинацията в региона продължава, главно на групите от Националния имунизационен проект.

Към момента дейните случаи на Covid-19 в региона са 766. Най-много те са в община Сливен 638. Най-ниска заболеваемост в региона се регистрира в община Твърдица - 10 души.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР