Прекаран COVID-19 значително намалява риска от нова инфекция до десет

...
Прекаран COVID-19 значително намалява риска от нова инфекция до десет
Коментари Харесай

Прекаралите COVID-19 - защитени до 9 месеца от инфекция

Прекаран COVID-19 доста понижава риска от нова зараза до 10 месеца по-късно, откри проучване на учени от Юнивърсити колидж Лондон, представено от Ройтерс.

Резултатите бяха оповестени в с. " Лансет хелти лонджевити ". Изследването измежду жителите на дом за възрастни открило, че при хората, прекарали зараза та, е 85 на 100 по-малко евентуално да се заразят сред октомври и февруари по отношение на тези, които не са преболедували. За личния състав на дома преболeдували са близо 60 на 100 по-малко застрашени от повторна зараза.

" Наистина е добра вест, че зараза та защищава от наново заразяване за този интервал от време. Рискът от наново заразяване е доста дребен ", сподели ръководителката на проучването Мария Крутиков от Института по здрава информатика в Юнивърсити колидж Лондон.

Изследването е обхванало 682-ма жители на домове за възрастни на междинна възраст 86 години и 1429 души личен състав. То било извършено през юни и юли предходната година и посочило, че близо една трета от тях имат антитела против новия ковид.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР