Преиздентът на България Румен Радев и министър-председателят Кирил Петков поздравиха

...
Преиздентът на България Румен Радев и министър-председателят Кирил Петков поздравиха
Коментари Харесай

Румен Радев и Кирил Петков поздравиха Макрон за победата

Преиздентът на България Румен Радев и министър-председателят Кирил Петков поздравиха Еманюел Макрон по случай преизбирането му за президент на Френската република.

В приветствения си адрес Румен Радев показва, че изборната победа е красноречиво доказателство за държавническите качества на Еманюел Макрон в миг, когато Европа и светът са изправени пред нови провокации .

България високо цени обичайно положителните връзки на другарство и съдействие с Френската република , учредени на споделените ни полезности, отличното взаимоотношение в границите на Европейския съюз и НАТО и общите ни желания за построяването на единна, мощна и солидарна Европа “, акцентира българският президент.

Румен Радев показва убеденост, че в интервал на световни провокации България и Франция ще продължат да работят дружно за отбрана на универсалните човешки права и за обезпечаване на несъмнено и перспективно бъдеще за жителите на двете страни.

My warm congratulations on your reelection as a President of France,!
I look forward to continuing to work with you in a more united and stronger Europe.
— Kiril Petkov (@KirilPetkov)
Министър-председателят Кирил Петков също поздрави Макрон във връзка преизбирането му за президент на Франция. "Поздравления за преизбирането Ви за президент на Франция, Еманюел Макрон. Очаквам с неспокойствие да продължа да работя с вас в една по-обединена и по-силна Европа ", написа в обществената мрежа Туитър министър председателят Петков.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР