Прехвърлянето на Сотир Цацаров в антикорупционната комисия показва, че управлението

...
Прехвърлянето на Сотир Цацаров в антикорупционната комисия показва, че управлението
Коментари Харесай

Цацаров в КПКОНПИ: Ти си го избра стана Ти си го преизбра

Прехвърлянето на Сотир Цацаров в антикорупционната комисия демонстрира, че ръководството е " мафиотизирано ", споделя правозащитникът адв. Михаил Екимджиев. Правният специалист от " Отворено общество " Иванка Иванова разяснява, че намирането на нова работа за основния прокурор е " главен политически проблем " за ръководещите, тъй като той може да стане рисков за тях. Анализаторът Иван Брегов (Институт за пазарна икономика), е на мнение, че Цацаров се потвърждава като част от " кадровата банка на ГЕРБ ".

Общата позиция е, че България има съществени проблеми с разделянето сред управляващите и върховенството на закона. Въпросът на Mediapool към тримата бе: " Какъв сигнал изпращат ръководещите с номинирането на Цацаров за началник на КПКОНПИ, протичащо се с избора на " дясната му ръка " Иван Гешев за основен прокурор? "

КПКОНПИ като токсичен двойник на прокуратурата

Лекотата, с която основният прокурор Цацаров може да се стане началник на антикорупционната комисия, осветлява две неща, споделя Иванка Иванова:

" Първо, рисковата симбиоза, която се обрисува у нас сред управляващи, които по конституция би трябвало да са разграничени. Къде в системата на разграничените управляващи попада въобще антикорупционната комисия и за какво топ магистрат като основния прокурор може по този начин елементарно да " шета " сред разграничените управляващи? От позиция на конституционните правила беше по-логично да стане ръководител на Върховен касационен съд. И второ, тази номинация изобличава козметичния темперамент на посттоталитарните промени в правоохранителните органи ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР