В Лондон е в ход голяма пропалестинска демонстрация, която съвпада

...
В Лондон е в ход голяма пропалестинска демонстрация, която съвпада
Коментари Харесай

Голяма пропалестинска демонстрация се провежда в Лондон

В Лондон е в ход огромна пропалестинска проява, която съответствува с отбелязването на 76-тата годишнина от " Накба " - дума на арабски, която значи " злополука " и се употребява от палестинците, с цел да опишат възникването на Израел. Кампанията за палестинска взаимност (PSC), която провежда митинга, съобщи, че походът, почнал покрай постройката на Би Би Си в центален Лондон, отбелязва " етническото пречистване на 750 000 палестинци или 3/4 от палестинското население, от родината им през 1947-48 година и последвалия отвод на правото им да се завърнат “.

Демонстрантите, които показват взаимност с народа на Газа, развяват палестински флагове и банери, до момента в който минават през центъра на града, с цел да повторят апелите си за преустановяване на огъня, защото разрушителната война в Близкия изток към този момент надвиши седем месеца и не се вижда край.

Сред многото плакати, носени от стачкуващите, бе видян и подобен, изобразяващ премиера Риши Сунак и водача на опозицията Кеър Стармър със сини рога и израелски флагове през устата им, оповестява БНР.

Един протестиращ държеше табела с надпис " Антисемитизмът е етикет за заглушаване на истината и оправдаване на злото ". Чуваха се викания за " Интифада ". Терминът " интифада “ се пояснява от някои като апел за принуждение, само че други го пазят като апел за взаимност с палестинския народ.

Походът се организира макар многократните недоволства от еврейската общественост и някои депутати, че евреите не се усещат сигурни в центъра на Лондон, до момента в който се организират митингите. Тази седмица столичната полиция съобщи, че има пълномощия да не разрешава демонстрации единствено при риск от съществени вълнения.

От полицията потвърдиха, че е осъществен един арест на мъж по съмнение за нарушение на публичния ред. Твърди се, че той се е покачил на светофар, откъдето е скандирал обиди на расова основа и е нанесъл материални вреди.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР