Преговорите за съставяне на управляваща коалиция в Германия пропаднаха. След

...
Преговорите за съставяне на управляваща коалиция в Германия пропаднаха. След
Коментари Харесай

Германия е в политическа криза

Преговорите за сформиране на ръководеща коалиция в Германия пропаднаха. След четири седмици интензивни диалози сред четирите партии с най-хубав избирателен резултат либералите се отхвърлиха. С това пред Германия се отваря път към нови избори.

Германия е в политическа рецесия. За първи път в новата история партиите не съумяха да реализират компромис за сформиране на държавно управление. Сега пред страната има три благоприятни условия - опит християндемократите на канцлера Ангела Меркел още веднъж да ръководят със социалдемократите, държавно управление на малцинството или нови избори.

Днес канцлерът Ангела Меркел ще разиска обстановката с президента Франк-Валтер Щайнмайер. Социалдемократите още веднъж оповестиха, че отхвърлят да вземат участие в договаряния за коалиция.

Резултатите, които имахме на изборите, значат, че гласоподавателят не желае да управляваме, показаха те. Правителство на малцинството ще ръководи мъчно и ще е несигурно, тъй че този вид също се счита за неизпълним.

Засега се счита, че се отива към нови избори. За да се случи това, първо Бундестагът би трябвало да избере канцлер, а в случай че той откаже да ръководи с малцинство, президентът ще разпусне Народното събрание.

Според изчисленията новите избори евентуално ще са на 22 април. Дотогава Германия ще се ръководи служебно от Ангела Меркел. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР