Преговорите за доставка, транзит и закупуване на газ с Турция

...
Преговорите за доставка, транзит и закупуване на газ с Турция
Коментари Харесай

Енергийното министерство отчита напредък в преговорите за газ с Турция

Преговорите за доставка, пренос и закупуване на газ с Турция напредват извънредно бързо. Това стана ясно на среща на служебния енергиен министър Росен Христов с управлението на турската държавна енергийна компания Боташ в събота.

В петък Христов беседва с турския си сътрудник Фатих Дьонмез, по чиято покана бе участва на откриването на най-голямото газохранилище в Европа, ситуирано в региона на Истанбул.

Другата седмица се чака да бъдат финализирани главните параметри по дълготраен контракт за обезпечаване на потенциал на терминали в Турция и в преносната мрежа на Боташ, оповестиха от Министерството на енергетиката.

Това е втората среща на България с Турция, откакто президентът Румен Радев бе на публично посещаване в страната на 9 декември, когато разиска с турския си сътрудник Реджеп Тайип Ердоган двустранното съдействие, в това число в региона на енергетиката.

Христов бе съпроводен от шефовете на " Булгаргаз " - Деница Златева, на " Булгартрансгаз " - Владимир Малинов, както и от началника на политическия си кабинет Любомира Ганчева.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР