Преговорите с Газпром“ трябва да продължат в рамките на сегашния

...
Преговорите с Газпром“ трябва да продължат в рамките на сегашния
Коментари Харесай

Министър Христов: Договорът с „Газпром“ ни осигурява евтин г...

Преговорите с „ Газпром “ би трябвало да продължат в границите на настоящия контракт. Той е за 3 млн. куб. м газ на година, от  които сме длъжни да използваме 70 %. Използвали сме 1 милиарда Ако не изпълняваме контракта, отиваме на арбитраж и сме застрашени със наказания в милиарди. В същото време по този  договор имаме опция да получим най- на ниска цена газ. Това съобщи енергийният министър Росен Христов, който посети офиса на „ Авакс “- строителят на интерконектора,  край Хасково. 

Цената в този  договор е съвсем същата  като на азерския. Не сме се съсредоточили единствено в „ Газпром “, водим договаряния с Турция, Саудитска Арабия. Газ имаме за септември, от октомври ще се разчита на азерския, на танкера и на борсата. Газ ще има, въпросът е на каква цена, съобщи министърът. 

Той прикани политиците да оставят думата на специалистите в комплицираната обстановка. „ Разбирам  има политика и геополитика, само че стопанската система е друго нещо “, сподели още той. 

Днес министърът инспектира  офиса на  фирмата която стри газовата връзка, с цел да види какъв е напредъкът по плана. Имам уверението, че на 1 октомври в тръбата ще има газ за комерсиална употреба, сподели още той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР