Преговори за трансфер в Щурм (Грац) забавиха Кирил Десподов за

...
Преговори за трансфер в Щурм (Грац) забавиха Кирил Десподов за
Коментари Харесай

Трансфер при Ел Маестро забави Десподов за лагера на националите

Преговори за трансфер в " Щурм " (Грац) забавиха Кирил Десподов за лагера на националния тим преди квалификацията за Евро 2020 против Англия в събота. Футболист №1 на България, който по този начин и не съумя да се утвърди в " Каляри " от прекосяването си там в края на януари т.г., бе пожелан в последните дни на летния трансферен прозорец от австрийския клуб. Там треньор от юли е Нестор Ел Маестро, някогашният ментор на " ЦСКА-София ".

Именно той е държал доста на привличането на Десподов. Сделката трябваше да бъде финализирана нощес, като австрийски и италиански медии настояват, че става въпрос за преотстъпване. SturmNetz заяви първо, че българинът още в събота е минал медицински прегледи, а през вчерашния ден добави, че всички елементи са конкретизирани. До късния следобяд обаче прехвърлянето не бе доказан. Ситуацията напълно ще обърка подготовката на Десподов за мача с Англия, още повече че той не е изиграл от началото нито един формален мач, а единствено тренира с " Каляри ".

Вчера към лагера на националите се причислиха и други двама футболисти, играещи в чужбина - Васил Божиков и Симеон Славчев. Божиков игра цялостен мач за " Слован " (Братислава) с капитанската лента при тежката загуба с 2:5 на открито от " ДАК 1904 " (Дунайска стреда) в VII кръг в Словакия. След този мач " Слован " е на второ място с 16 т., на 3 т. след " Жилина ". Симеон Славчев дойде по-свеж, защото остана запаса за " Карабах ", който разгроми с 4:0 като посетител " Сабаил " в III кръг в Азербайджан.

 

НА ОСТРОВА

Селекционерът на британския народен тим Гарет Саутгейт получи хвалба от в. " Дейли Телеграф " за смяната, която е направил, както и за смелостта да повика дебютантите Тайрън Мингс ( " Астън Вила " ), Мейсън Маунт ( " Челси " ), Джеймс Мадисън ( " Лестър " ) и Аарън Уан-Бисака ( " Манчестър Юн " ). " Той (б.р. - Саутгейт) въведе нова игрова система, която окуражава изнасянето на топката от отбраната. Има и доста обещаваща група от млади гении, а наложи също отворен жанр на държание към медиите ", написа изданието.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР