Предвид вече посребрялата ми коса и бялата ми брада на

...
Предвид вече посребрялата ми коса и бялата ми брада на
Коментари Харесай

Вежди Рашидов: Мислете, защото зад нас стоят хиляди хора с мечти и надежди


" Предвид към този момент посребрялата ми коса и бялата ми брада на мен се падна да открия 48-то Народно събрание. Някои споделят, че с възрастта човек помъдрява, други - че единствено тялото остарява. Живях дълго, видях доста, и към момента диря отговори. "
Това съобщи след откриването на 48-ото Народно заседание Вежди Рашидов, който ръководи съвещанието като най-възрастния депутат.
" Седейки през днешния ден пред вас си припомням по какъв начин като малко момче мечтаех да открия света. Как пристигнах в огромния град да се изуча, борих се да надвивам. Спомням си началото с дългата коса, наказването, промяната на имената. Помня революцията на палатките, градинката Кристал, Града на истината, мразовитата зима на 1997 година, когато носихме чай на барикадите ", показа спомените си 70-годишният народен представител.

" Помня митингите и хората зад мегафоните. Сега стоим всички тук дружно след следващата тежка акция - едни чегъртани, други афектирани, трети забравени, четвърти обругавани, пети анатемосвани . И отново се чудим за какво и на къде? Последните месеци се потопихме в реки от речи и опорки, заляхме всичко с обиди в опити да потвърдим правотата си. Моля ви, мислете сътрудници! Най-лесният път е експанзията и отрицанието, само че експанзията ражда единствено експанзия и отрицанието води единствено до отричане на отрицанието. До по кое време по този начин?! , запита най-възрастният народен представител в сегашния парламент.

Знам, че потънали в рецесии и проблеми губим посоката си - през днешния ден е токът, на следващия ден хлябът, след това война . Объркани по този начин, затъваме все по-дълбоко в антиутопия , в която войната е мир, свободата - иго, незнанието - мощ.

На тази висока естрада да помним, че всеки има живот, близки и достолепие, а зад нас стоят хиляди хора със своите фантазии и очаквания. Да се борим, само че да не се убиваме ", прикани още Вежди Рашидов.

Моля ви, сътрудници, мислете! Всички сме разнообразни, само че единствено от нас зависи какво ще сътворим от всичко това. Моля със примирение за разсъдък и помиряване.

И отново ви апелирам, сътрудници, мислете! Нека Бог да пази България! ", приключи словото си депутатът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР