Предупреждение за значителни количества дъжд днес е обявено за Източна

...
Предупреждение за значителни количества дъжд днес е обявено за Източна
Коментари Харесай

Спасители: Бъдете много внимателни в планините

Предупреждение за обилни количества дъжд през днешния ден е оповестено за Източна България, а в югоизточните региони ще има гръмотевични стихии. Синоптиците предизвестяват, че има условия за виелици и навявания.

Високо в планините ситуацията е типично зимна, към момента с доста сняг, само че по какъв начин високите температури от последните дни трансформират изискванията за туризъм - препоръките са от Планинската избавителна работа в Благоевград.

Типична зимна конюнктура в планините след снеговалежите предишния уикенд. Високите температури пред последните дни обаче направиха снега влажен и извънредно рисков. Много хора се насочиха към високите елементи, с цел да се порадват на ранния сняг, само че от Планинската избавителна работа поучават да бъдем деликатни.

Над планините ще е облачно с превалявания най-вече от сняг, под 1800 метра от дъжд, само че и там до края на деня дъждът ще минава в сняг. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е сдържан. С него ще нахлува леден въздух и след обяд дневните температури доста ще се намалят. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 7°, на 2000 метра - към 4°.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР