Предупредителен жълт код за горещо време, за гръмотевични бури и

...
Предупредителен жълт код за горещо време, за гръмотевични бури и
Коментари Харесай

Времето: Жълти кодове за горещини, гръмотевични бури и значителни валежи

Предупредителен жълт код за горещо време, за гръмотевични стихии и за обилни превалявания разгласи за по-голямата част на страната за на следващия ден Националният институт по метеорология и хидрология. Денят ще стартира със слънчево време, само че към обяд над Западна и Централна България ще стартира да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до вечерта тук-там там ще превали и прегърми. По-късно вечерта и през нощта против петък летните стихии и превалявания ще обзет и източните региони, като в Североизточна България се чака гръмотевичните стихии да са мощни, с нараснала възможност за интензивни дъждове и градушки. През деня вятърът в множеството региони ще е южен, само че след обяд ще стартира да се ориентира от северозапад. Отново ще е горещо с оптимални температури най-вече сред 33 и 38 градуса. 

Жълт код за гръмотевична интензивност е разгласен в областите Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, София област и София-град. 

Жълт код на значителни превалявания и гръмотевична интензивност е в действие за областите Габрово, Велико Търново, Търговище, Разград, Русе и Силистра. 

Жълт код за високи температури е разгласен за областите Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Хасково, Кърджали, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Бургас, Варна, Шумен и Добрич. 

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там в следобедните часове ще има краткотрайни превалявания съпроводени с гръмотевици. Ще духа до сдържан югозападен вятър, който по-късно след обяд ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Максимална температура на 1200 метра ще е към 27 градуса, а на 2000 метра - към 20 градуса. 

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Вечерта облачността над северното крайбрежие ще се усили и през нощта против петък ще превали. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Температурите остават високи, оптималните ще са сред 27 и 31 градуса. Температурата на морската вода ще е 23 и 25 градуса. Вълнението на морето ще е 2 бала. 

Слънцето в София изгрява в 05:53 часа и залязва в 21:08 часа. Продължителността на деня е 15 часа и 15 минути.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР