Задачите пред много компании днес изискват бързи реакции и стават

...
Задачите пред много компании днес изискват бързи реакции и стават
Коментари Харесай

И тактик, и стратег: Ккак мислят силните лидери

Задачите пред доста компании през днешния ден изискват бързи реакции и стават все по-сложни. Следователно нуждата от група надарени водачи с висок капацитет е по-неотложна от всеки път. Настоящият дефицит на водачество демонстрира какъв брой мъчно е това търсене. На първо място е належащо да се отговори на най-важния въпрос: каква е разликата сред надарения водач с висок капацитет и просто ефикасния експерт? И двете са значими за триумфа на една организация, само че всяка има неповторими благоприятни условия.

Твърде постоянно се случва такива водачи да се дефинират на правилото „ като го видя, незабавно ще ти кажа “. Този метод вкарва пристрастия и освен рискува да пропусне скрити гении, само че също по този начин лимитира способността на организацията да развива водачи, подготвени за бъдещето. Кои са най-важните качества на един водач? Психологът Адам Грант разпознава нещо, което е универсално в нашето бурно време - способността за стратегическо решение на проблеми. Според Грант хората с висок капацитет постоянно са тези, които могат да разпознават проблем, който никой различен не е виждал, и по-късно да измислят по какъв начин да го решат. Предизвикателството е да разпознаем капацитета на тази дарба, тъкмо когато оценяваме бъдещия гений.
Принципът на нереално и приложно
Всяка организация има стратези с „ огромна картина “ на бъдещето и хора, които схващат детайлите, и тази синергия сред нереалното и съответно мислене е доста значима. Тя ви разрешава както да визиите главната цел, по този начин и да я анимирате. Това е мястото, където стратегическото мислене и качествата за решение на проблеми влизат в деяние. Но, както твърди Грант, хората с висок капацитет за решение на стратегически проблеми не се лимитират до един вид мислене. Те са в положение да минават от един към различен от двата типа.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР