Предстоящото посещение на ръководителя на Роскосмос Дмитрий Рогозин в САЩ

...
Предстоящото посещение на ръководителя на Роскосмос Дмитрий Рогозин в САЩ
Коментари Харесай

НАСА се отказа да кани Рогозин на визита в САЩ, руснаците искат обяснение

Предстоящото посещаване на ръководителя на Роскосмос Дмитрий Рогозин в Съединени американски щати няма да се състои. Ръководството на НАСА искаше да се срещне с Рогозин най-много с цел да се обсъдят два въпроса: удължаването на интервала на употреба на Международната галактическа станция след 2024 година и идния градеж на обитаема станция в орбита към Луната, която ще служи като насочна точка за по-нататъшни пилотирани задачи и на други места в Слънчевата система като Марс. Рогозин обаче не е доста навит за окололунна станция, тъй като по неговите думи това е (източник: ТАСС) най-много американски план. “Русия просто не може да си разреши да седне на задното място в задгранични планове ”, сбито бе обявил Рогозин преди няколко месеца. 

Ако Рогозин бе пристигнал в Съединени американски щати, можеше да се стигне до някакъв консенсус по тези въпроси. Но в този момент визитата е анулирана – главната причина е, че шефът на съветската галактическа организация е под наказания и със възбрана за влизане в Съединени американски щати. За да може да стъпи на американска територия, глобите би трябвало да бъдат вдигнати, а през последните няколко дни в Щатите по тематиката се подвигна доста звук.

И по този начин, Рогозин няма да се срещне с управлението на НАСА. Тези дни на уеб страницата на Роскосмос бе оповестено публично известие, съгласно което съветската галактическа организация чака публично пояснение за какво Рогозин е бил поканен, а НАСА след това НАСА се отметнала от поканата.

Пак съгласно формалното известие договарянията за съдействие по отношение на Международната галактическа станция и усвояването на далечния космос към момента не са прекратени. 

 Trampoline

Батут / Wikimedia commons. По време на рецесията в Украйна някогашният вицепремиер Дмитрий Рогозин предложи на американците да изпращат астронавтите си до МКС на батут.

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР